V KOPRU ZNOVA MEŠANE PATRULJE: Kje in nad čem izvajajo policisti in redarji poostren nadzor?

Koper

Koprski občinski redarji in policisti nadaljujejo dobro prakso medsebojnega sodelovanja za zagotavljanje večje varnosti v mestu. Organizirani v mešane patrulje tudi v poletnih mesecih skrbijo za varnost na javnih površinah ter nadzorujejo in preprečujejo kršitve javnega reda in miru, opravljajo pa tudi poostren nadzor nad vandalizmom in beračenjem.

"Občinsko redarstvo in policijska postaja Koper že vrsto let uspešno sodelujeta na različnih delovnih področjih, o čemer pričajo številne uspešno izpeljane akcije. Tako so med drugim z zglednim sodelovanjem na terenu občutno zmanjšali promet z motornimi kolesi na semedelski promenadi in nekaterih drugih priljubljenih sprehajalnih površinah v mestu," so v sporočilu za javnost spomnili na Mestni občini Koper.

Povezovanje redarske službe s koprsko policijo sta s podpisom memoranduma lani formalno potrdila tudi koprski župan Aleš Bržan in direktor Policijske uprave Koper Igor Ciperle, ki si želita, da bi bilo v prihodnje skupnih akcij še več.

Skupna prisotnost na terenu je po besedah operativnega vodje občinskega redarstva Valterja Andrejašiča ena bolj učinkovitih oblik zagotavljanja prometne varnosti kot tudi spodbuda k doslednemu spoštovanju cestnoprometnih predpisov. "Koprski redarji in policisti smo si v tem poletju med drugim zadali nalogo poostreno nadzirati javne površine v mestu in druge izpostavljene peš cone, na katerih se v poletnih mesecih zadržuje večje število ljudi," je navedel.

Mešane patrulje bo v naslednjih dneh moč opaziti pretežno na kolesih, saj se tako hitreje gibljejo in dostopajo do območij, kamor z avtom ni mogoče zapeljati, bodo pa v mestu prisotni tudi peš kot obhodniki.

Med njihovimi prednostnimi nalogami bo zagotavljanje varnosti na ulicah, promenadah in cestah, ki vodijo skozi mesto. Koper ima namreč veliko urejenih javnih površin, namenjenih izključno pešcem, na katerih vožnja motornih vozil, motornih koles in koles ni dovoljena. Pod drobnogledom bodo tudi nedovoljena ali nepravilno parkirana vozila v Pristaniški ulici in na drugih sprehajalnih površinah, ki ovirajo oz. ogrožajo pešce, posebno pozornost pa bodo namenili še spoštovanju pravil obnašanja na zelenicah, intervencijskih poteh in parkirnih mestih, rezerviranih za invalide.

Policisti in redarji bodo poleg tega na območju Športnega parka Bonifika, mestnega parka in mestnega jedra izvajali nadzor nad beračenjem, bdeli bodo tudi nad obratovanjem gostinskih lokalov, so še navedli na koprski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija