V KOPRU SPREMENILI PARKIRNI REŽIM: To so parkirišča, kjer bo od petka treba plačati več ali vse dni v tednu

Koper

Z začetkom kopalne sezone in povečanim obiskom še zlasti ob koncih tedna, so se zaostrile tudi parkirne razmere v mestu. V želji občankam in občanom ter drugim uporabnikom še naprej omogočati parkiranje na površinah, ki so temu namenjene, bo z jutrišnjim dnem, 10. julija, na določenih parkiriščih začel veljati spremenjen parkirni režim. Ta bo veljal predvidoma do zaključka poletne sezone.

Največja sprememba, ki jo nov režim prinaša, je podaljšanje obratovalnega časa na najbolj frekventnih parkiriščih. Na njih bo parkiranje treba plačati vse dni v tednu, od 6. do 19. ure. Po prilagojenem režimu bodo od jutri delovala parkirišča Trg Brolo, Vergerijev trg, ob Olimpijskem bazenu Koper, Zeleni park, Severna obvoznica 3 in 4, Za barko, Rotunda, Ankaranska cesta in Ukmarjev trg. Cene parkiranja sicer ostajajo nespremenjene, na Trgu Brolo in Vergerijevem trgu je za vsako uro parkiranja treba odšteti en evro, na preostalih parkiriščih pa je cena prve ure 0,5 evra, vsake naslednje pa en evro.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Na parkirišču Severna obvoznica 3 in 4, Za barko, Rotunda, Ankaranska cesta je poleg tega še naprej možno parkirati s splošnim abonmajem (20 evrov na mesec oziroma 15 evrov na mesec ob sklenitvi celoletne pogodbe), medtem ko na parkirišču ob Olimpijskem bazenu Koper od jutri to ne bo več mogoče. Ukrep je občina sprejela v želji obiskovalcem bazena in uporabnikom storitev v neposredni bližini omogočiti kratkotrajno parkiranje in lažji dostop do omenjenih storitev.

Obratovalni čas se podaljšuje tudi na parkiriščih Ob mandraču in Nova ulica (za Slavnikom), kjer bo po novem za parkiranje treba plačati vse dni v tednu, od ponedeljka do nedelje, med 6. in 17. uro. Prva ura parkiranja ostaja brezplačna, za vsako naslednjo je treba odšteti en evro.

Prilagojen režim parkiranja bo veljal tudi na vseh treh parkiriščih za tržnico, ki bodo plačljiva 24 ur na dan, vse dni v tednu. Na gramoznem delu parkirišča in asfaltiranem delu izven zapornic bo prva ura parkiranja 0,5 evra, vsaka naslednja pa en evro, na obeh parkiriščih bo še naprej mogoče parkirati s splošnim abonmajem. Nespremenjen ostaja tudi režim na parkirišču za tržnico znotraj zapornic, kjer je prva ura parkiranja brezplačna, vsaka naslednja pa en evro.

Jutri se bo poenotil tudi režim na parkirišču Ob stadionu 1 in 2 in Ob atletskem stadionu 1 in 2. Parkiranje bo še naprej plačljivo le ob delavnikih, med 6. in 15. uro, za prvo uro bo treba odšteti 0,5 evra, za vsako naslednjo pa en evro, parkirati bo možno tudi s splošnim abonmajem. 

Spreminja se tudi cena dnevnega (24 ur) parkiranja na parkirišču za avtodome na Kolodvorski, za katerega bo po novem treba odšteti 20 evrov (prej 10 evrov).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martina |  10 .07. 2020 ob  08: 55
In kaj nato poreče podžupanja Olga Franca, ki je v času županovanja prejšnjega župana tako moraliziranja, da je vse plačljivo in da se občina okorišča na račun pomanjkanja parkirnih mest za prebivalce? Zdaj je prebivalce mok občina kar pošteno udarila po žepu. Olga pa tiho. Zdaj pod novo oblastjo je olgici vse v redu.... Izkazala se je kot največja hinavka.
Tine |  09 .07. 2020 ob  20: 59
Lažnivi Bržanček požrl vse predvolilne obljube. Kje so zdaj brezplačna parkirišča za občane? Od jutri naprej plačljiva parkirišča od ponedeljka do vključno nedelje od 6h do 19h. Sramota župan in vsi, ki ga podpirate.
vseved |  09 .07. 2020 ob  14: 21
@ Silvana63 , narobe si razumela . Meni odgovarja Ankaran takšen kot je. Čeprav sem obakrat dal glas Gregorju , me je začela motiti njegova zagledanost v samega sebe in prepričanost da je on edini ki odloča o občini.
Že to , da je z brezplačnim parkiranjem privlekel stotine dnevnih obiskovalcev plaž , ki razen smeti ne pustijo nič v občini , je pljunec v obraz vsem občanom. Zastonj parkiranje, tuširanje, do letos celo brezplačen prevoz z ladjico in avtobusom za vse obiskovalce , polnjenje žepov posvečenih posameznikov na gostinskih obratih ki jih upravlja občina,...
Silvanca63, kar je hotel narediti popovič ni bilo dobro, ampak tudi to kar dela Gregor ni dobro.
Silvana63 |  09 .07. 2020 ob  13: 48
@vseved Upam, da si dal kakšne predloge za celostno prometno strategijo občine Ankaran, ne da samo nergaš in vadiš prstke po tastaturi.
Predlagam, da se preseliš v Koper, ker ti v Ankaranu več kot očitno nič ni v redu.
vseved |  09 .07. 2020 ob  13: 36
-5
V Ankaranu pa smo dobili pamflet Celostna prometna strategija občine Ankaran , ,ki nas bo stala najmanj 100000€ . Pametneje bi bilo, če bi občina začela zaračunavat parkiranje vsem obiskovalcem plaž in dobila kar evrček v proračun