V Kopru nekaj deset protestnikov

Koper

Na protestu proti vladi in stanju v državi v Kopru se je zbralo nekaj deset ljudi, ki mirno protestirajo. Družbo jim je delalo deset novinarjev in fotografov. 

Na družbenem omrežju Facebook je svojo udeležbo sicer napovedalo nekaj manj kot 200 ljudi, a je pri večini očitno ostalo zgolj pri virtualni udeležbi. "Morda je prejšnji premier uspel sprovocirati ljudi, da so prišli na ulice, s tem ko je dejal, da gre za zombije. Očitno Bratuškova malce bolj pazi, kaj govori, zato ni ljudi, ki bi prišli na ulice in odločno rekli ne, tega pa nočemo," je povedal Arn Brozič Vesel, eden od protestnikov, ki pravi tudi, da se je sam udeležil protestov predvsem zaradi prihajajočega nepremičninskega zakona. "Ne želimo pa rezov v šolstvu, zdravstvu in ne želimo politike te vlade, ker ta vlada ne rešuje stvari na pravi način," je še dejal. 

"Zakaj se zbiramo? To vprašanje je že smešno. Samo poglejte si. Pred nekaj dnevi so se v Mariboru streljali, ker ni enakopravnosti, ker je stanje v družbi nevzdržno. Glede udeležbe pa lahko povem, da očitno stvar v Kopru še ni tako huda, kot je morda drugod po Sloveniji, na primer v Mariboru," pa je dejal protestnik, ki je želel ostati neimenovan. 

Ravno v Mariboru se je pred natanko letom dni začel val vstaj, ki so nato kmalu izgubile naboj. Danes poteka nova vstaja na Trgu Leona Štuklja v središču Maribora. Na Facebooku je svoj prihod potrdilo okoli 1700 ljudi. 

wiki |  01 .11. 2013 ob  12: 40
Video iz protesta:
http://www.youtube.com/watch?v=qt-0Dg5OX8M
Smetar |  31 .10. 2013 ob  07: 37
Očitno je bil problem JJ,le zakaj je sedaj še ska še?
MG 42 |  30 .10. 2013 ob  15: 53
Živel Janša!!!!
kp |  30 .10. 2013 ob  10: 57
ja dobro nam gre davčne blagajne so predrage inšpektorjev je premalo v javni upravi si delijo nagrade mladi žurajo na parkiriščih upokojenci so pa itak ne bodi jih treba.Bravo kar tako naprej v Saharo
to je to |  30 .10. 2013 ob  09: 53
dobro nam gre še zmeraj glede na to da toliko malo ljudi protestira
najlažje |  30 .10. 2013 ob  07: 39
je komentirati iz fotelja! Medtem pa nam predstavniki ljudstva in skorumpiranih elit lažejo, kradejo in iz nas delajo sužnje!!!!!
Marko Dimač |  29 .10. 2013 ob  22: 47
je faliran študent koprske humanistike, kateremu je oprala možgane prva med protestniki, Sandra Bašić Hrvatin, ki poziva vseskozi v boj proti neoliberalizmu in za prihod na predavanja iz LJ v KP plačuje taksi cca 100e v eno smer.

Bravo!
Gost |  29 .10. 2013 ob  22: 28
Komur tukaj ni dobro, je že odšel ali šele namerava oditi v tujino, ...
šemo |  29 .10. 2013 ob  22: 14
Še pomnite tovariši !
Pred letom vseslovenska vstaja zaradi Janševe strahovlade.Če si spremljal medije si dobil občutek da so še mrtvi vstali.
Že jutranja kava se je zataknila v grlu ob poslušanju medijev kako matere nimajo s čem nahraniti svojih otrok.Pa sindikalisti, kako je vse v k.... da kulturnikov ,eminentnih pravnikov,zgodovinarjev itd. niti ne omenjam.
Danes, samo po letu nove vlade nam ti isti mediji sporočajo da imamo najdebelejše otroke v EU.Hoteli, toplice vse polno zasedeno in to večinoma domači gosti.Hvala vstajniki za to novo uspešno vlado.
Mario sz Montečučukola |  29 .10. 2013 ob  21: 55
Več novinarjev ku protestantov
Marko |  29 .10. 2013 ob  20: 42
To je vse lepo in prav, da nekateri protestirajo in izražajo svoje nezadovoljstvo. To je ena najelementarnejšših ptidobitev demokracije. Ampak, da tole imenujete slovenski novinarji ljudska VSTAJA, to je posiljevanje jezika, še bolj pa žalitev resničnih ljudskih vstaj, ki so se dogajale v zgodovini, na primer vstaja proti okupaciji domovine, proti okupatorjem. Kako lahko imenujete za vstajo navadno zborovanje, kjer se tuli proti tekoči politiki? Ja, v tej deželi ni nič več normalno, niti poimenovanja dogodkov in pojavov.
Ja penzija |  29 .10. 2013 ob  20: 07
Jaz in nono/dedek so vidli/dobili penzijo.Lenčica pa nam bo kot vseše to pobrala.To je prihodnost SLOVEnije?
Mladina nima nobene prihodnjosti ,kaj šele naši otroci,vnuki.....
1