Na Prešernovem trgu danes Protestival

Na Prešernovem trgu bo ob obisku misije Mednarodnega denarnega sklada, vodje evroskupine Jeroena Dijsselbloema in predstavnikov Evropske banke za obnovo in razvoj ob 16. uri potekal Protestival. S protestom, naslovljenim Kolonizacija, želijo aktivisti opozoriti na proces kolonizacije države, so sporočili organizatorji.

Kolonizacija države po ocenah protestnikov poteka pod krinko privatizacije slovenskega premoženja, omenjene evropske institucije pa s preverjeno neučinkovitimi recepti za izhod iz krize pri tem tudi sodelujejo.

Protestniki bodo s Prešernovega trga krenili do sedeža Slovenske odškodninske družbe, Banke Slovenije ter prek Kongresnega trga do Evropske hiše na Bregu, kjer ima prostore tudi predstavništvo Evropske komisije. Protest se bo sklenil na Bregu, kjer bodo aktivisti simbolično zaplesali kolo Kolonizacije.

Tokratni protest je spontan odziv na prisotnost tujih funkcionarjev v Sloveniji, razlogov zanj in za prihodnje proteste pa je mnogo, je ob shodu povedala Sanja Fidler s Protestivala.

Pri Protestivalu sicer napovedujejo, da tudi v prihodnje ne bodo mirovali. Med drugim bodo v četrtek sodelovali tudi na javnem shodu za ohranitev neodvisnega Radia Študent.

kar.ena |  23 .10. 2013 ob  12: 07
Protest? Kdo se boji tujega nadzora? Naši levaki, ker bo potem mogoče prišlo na dan koliko so pokradli in zakaj smo preko vseh meja zadolženi. Mislim, da imamo precej boljše razloge za protestiranje.