V FJK PET OKUŽENIH S KORONAVIRUSOM: Poleg Gorice testi pozitivni še v Trstu in Vidmu

Svet

V italijanski deželi Furlanija - Julijska krajina (FJK) so zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Pri osebi iz Gorice so opravili dva testa, oba sta bila pozitivna. Oseba je v karanteni doma in nima hujših zdravstvenih težav. Italijanski mediji pa poročajo o novih primerih okuženih v FJK.

Kot na spletni strani poroča tržaški časnik Il Piccolo, gre za petdesetletnika iz Gorice, ki naj bi se okužil v bolnišnici v Trevisu, kjer je bil na obisku pri sorodniku. Po obisku v bolnišnici naj bi bil v stiku z najmanj šestimi osebami, zaenkrat pa nobena od njih nima simptomov okužbe z novim koronavirusom. Za vse osebe so odredili izolacijo, še poroča Il Piccolo.

Kasneje so italijanski mediji poročali še o štirih primerih okužbe z novim koronavirusom v FJK, enega so zabeležili v Trstu in tri v Vidmu. Vsi so v karanteni doma.

V Italiji je sicer število okuženih že preseglo 1000, 29 ljudi je umrlo. Največ okuženih je v deželah Lombardija, Benečija (Veneto) in Emilija - Romanja, v FJK pa je to prvi znani primer okužbe. Tam so sicer prav danes napovedali, da bodo v ponedeljek po tednu dni znova odprli šole in univerze.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  01 .03. 2020 ob  11: 56
10
Izzivat usodo je nepotrebno.Naše oblasti očitno stvari ne jemljejo resno.Mlajša populacija škode ne bo utrpela.Ostali bomo brez nonotov in non.
Je res denar toliko pomemben?da nihče ne premakne riti?
Župan Koperske občine bi moral ukrepati in zapret meje.Iralijani dobesedno derejo čez.
Naj se ta norija konča.
Zaščitite narod.

Koper |  01 .03. 2020 ob  11: 35
Super,torej se bližamo cilju.Zaprtje mej,je nepotrebno.
Da je Koper poln Italijanov,je tudi v redu.
Domača karantena je očitno učinkovita.
Brezmejna je človeška noros.