BOŽIČ BODO PRIČAKALI OB VISOKI PLIMI: V Benetkah morje 139 centimetrov nad običajno gladino

Svet

Benetke bodo tudi božič pričakale ob visoki plimi. Gladina morja je danes ob 8.45 narasla do 139 centimetrov nad običajno gladino. To je sicer pet centimetrov manj kot v ponedeljek, a večji del zgodovinskega središča mesta še vedno ostaja pod vodo.

Zgodaj davi so se v Benetkah zato tudi znova oglasile sirene, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Že v nedeljo so v Benetkah namerili več kot 120 centimetrov visoko vodo.

PIRANČANE IN IZOLANE ZBUDILA SIRENA: Tokrat brez hujših posledic!

Prebivalce Izole in Pirana je danes prebudila opozorilna sirena. Regijski center za obveščanje Koper je namreč zaradi visokega plimovanja morja v obeh obalnih krajih sprožil sireno javnega alarmiranja z znakom opozorila za nevarnost, so sporočili s koprske izpostave centra za obveščanje. Hujših posledic visoka plima tudi danes ni povzročila.

Mesto na vodi sicer še vedno okreva po hudih novembrskih poplavah, ki so povzročile veliko gmotno škodo. 12. novembra je gladina morja dosegla skorajda rekordnih 187 centimetrov in je bila najvišja v zadnjih 33 letih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vsakršna plima, ki v Benetkah preseže 140 centimetrov, velja za izredno. Morje sicer začne poplavljati mesto pri preseženih 100 centimetrih nad običajno gladino.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija