SLOVENSKI IN ITALIJANSKI BOŽIČKI SKUPAJ NA MOTORJIH: Za invalidno mladino zbrali že 36 tisočakov

Slovenija

Po Novi Gorici in okolici bodo danes vozili Božički na motorjih. Namen dogodka, ki so ga prvič pripravili pred 13 leti, je popestritev decembrskega dogajanja v Novi Gorici in okolici, predvsem pa želijo z njim polepšati dan malim prijateljem oddelka Invalidne mladine iz Stare Gore, ki deluje v okviru tamkajšnje bolnišnice Franca Derganca.

Božički na motorjih bodo vozili mimo vrtcev v Prvačini, Vogrskem, Bukovici, Biljah, Šempetru, Novi Gorici in Solkanu, potem je predviden obisk Mercatorjevega centra v Kromberku, vožnjo pa bodo Božički zaključili v Splošni bolnišnici Franca Derganca v Šempetru pri Novi Gorici, so sporočili novogoriški motoristi.

V 13. letih izvajanja akcije so že zbrali preko 36.000 evrov in otrokom podarili televizorje, računalniško opremo, respiratorje, opremo za telovadnico, mize, stole, blazine za telovadbo, črpalko, posebno posteljo, klimatsko napravo ter veliko malih medicinskih pripomočkov, za katere ponavadi zmanjka sredstev.

ŠE ENA PRESUNLJIVA ZGODBA O PORODU IN MRTVEM OTROKU IZ SLOVENSKE PORODNIŠNICE: "Nisem dobila zapestnice, ker naj bi jih zmanjkalo"

Marinka iz Maribora je imela 23 let, ko je 4. maja 1975 okoli 22. ure zvečer prišla v mariborsko porodnišnico. To je bila njena prva nosečnost. "Po večerji sem začutila krč in ker sem bila prvič noseča, nisem še vedela kako in kaj gredo te stvari," začenja izpoved.

Zamisel za Božičke na motorjih se je porodila leta 2006. Člani takratnega Motokluba Rihemberk so se na pobudo Erika Breščaka zbrali, preoblekli v Božičke, zbrali darila in vse skupaj odpeljali v Oddelek za invalidno mladino Stara Gora. V omenjeni bolnišnici se zdravijo in rehabilitirajo predvsem otroci z motnjami v gibanju ter drugimi kombiniranimi motnjami v razvoju.

Odziv otrok in osebja bolnišnice je bil tako pozitiven, da je nemudoma padla odločitev, da dogodek postane tradicionalen, k sodelovanju pa se povabili tudi druge slovenske in italijanske moto klube. Predvsem slednji se dogodka množično udeležujejo vsa leta doslej.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija