USPEH VINAKOPER NA OCENJEVANJIH: Prejeli kar 29 medalj!

Koper

Jesenska ocenjevanja vin so bila za klet Vinakoper več kot uspešna, saj so njihova vina skupaj prejela kar 29 medalj. Ravno zato spadajo med najbolj izstopajoče prejemnike odličij z vinskih tekmovanj v zadnjem času. Pohvalijo se lahko s kar petimi medaljami z ocenjevanja Decanter in sedmimi z ocenjevanja AWC Vienna. Na ocenjevanju Vino Slovenija pa so prejeli kar 17 medalj in laskavi naziv šampiona.

Po ocenjevanju vin britanske revije Decanter je vinska klet Vinakoper v septembru prejela srebro za Capo d'Istria Refošk 2016. Srebro je prejel tudi njihov Rumeni muškat, med ostalimi nagrajenci pa so še Capris Cabernet sauvignon 2016, Capris refošk 2016 in Capris merlot 2016.

Na ocenjevanju Vino Slovenija v Gornji Radgoni so poleg petih zlatih in desetih srebrnih odličij, prejeli tudi priznanje v kategoriji Mirna vina aromatičnih sort - suha za Rumeni muškat 2019 ter v okviru Istrske vinske turistične ceste za Refošk Rex 2019 in Capris Plemenito rdeče 2016.

Odličja prihajajo tudi z ocenjevanja AWC Vienna, kjer je Vinakoper osvojil štiri srebrne in tri zlate medalje. S tem so tudi lokalne sorte pokazale, da se lahko kosajo z najboljšimi.

Za kakšna ocenjevanja gre in kako potekajo, je povedal enolog Boštjan Zidar iz Vinakoper: "Gre za pomembna mednarodna ocenjevanja – Decanter in AWC Vienna – in pa seveda edino večje slovensko mednarodno ocenjevanje vin, ki je bilo letos izpeljano – Vino Slovenija. Tekmovanja potekajo izključno anonimno. Vzorci so zakriti, nihče od strokovne komisije ne ve čigav vzorec dobi. Ocenjevanje pa poteka v različnih kategorijah. Od ocenjevanja do ocenjevanja pa se razlikujejo tudi načini po katerih ocenjevalci ocenjujejo vina."

Dodal je tudi, da so izjemno veseli teh prejetih nagrad, ker "nam pomenijo potrditev za sedanjo delo in spodbudo za naprej. Ponosni smo, ker sta nekaj pomembnih nagrad prejeli tudi dve lokalni vodilni sorti – refošk in malvazija."

"Na pomembne nagrade se spodobi nazdraviti," pravijo v Vinakoper. V njihovem vinskem butiku Hiša refoška na Šmarski cesti 1 v Kopru vam ponujajo pester izbor odličnih vin, in sicer so odprti od ponedeljka do petka od 8.30 do 19. ure, ob sobotah pa od 8. do 13. ure.  V kolikor ste pristaši spletnih nakupov, vas vabijo tudi v njihovo spletno vinoteko.