UMRLA OLIVIA NEWTON-JOHN: Najbolj znana je bila po vlogi v Briljantini

Svet

V 74. letu starosti je umrla avstralska pevka in igralka Olivia Newton-John, najbolj znana po vlogi v muzikalu Briljantina iz leta 1978, v katerem sta imela glavni vlogi z Johnom Travolto. Poslovila se je na svojem ranču v južni Kaliforniji, in sicer mirno, obdana z družino in prijatelji, je sporočil njen mož John Easterling.

Kot Easterlingovo objavo na družbenem omrežju Instagram povzema nemška tiskovna agencija dpa, je bila Olivia, ki je s svetom delila svojo zgodbo boja z rakom na dojki, "več kot trideset let simbol zmage in upanja".

"Njene pionirske izkušnje z rastlinskimi zdravili so navdahnile Fundacijo Olivie Newton-John, ki se posveča rastlinskim zdravilom zoper raka," je dodal. Ob tem je vse, ki bi želeli preminulo zvezdnico počastiti s cvetjem, pozval, naj namesto tega darujejo tej fundaciji.

Zaprosil je še, da se v tem zelo težkem času spoštuje zasebnost njihove družine. Newton-Johnova je ob njem zapustila še hčer Chloe Lattanzi.

Igralka je leta 2018 javnosti sporočila, da je tretjič zbolela za rakom dojke. Prvič je zbolela leta 1992, drugič pa leta 2013.

Newton-Johnova je prejemnica štirih glasbenih nagrad grammy. V svoji karieri je izdala 28 studijskih albumov, leta 1981 pa si je prislužila zvezdo na hollywoodskem pločniku slavnih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija