TRINAJSTA ZMAGA ZA KOPRČANE: Nasprotniki zastreljali kar šest od sedmih sedemmetrovk (FOTO)

Koper

Rokometaši Kopra so na včerajšnji tekmi predzadnjega kroga lige NLB premagali Urbanscape Loko s 33:30 (16:13).

Koprčani so dosegli trinajsto zmago v tej sezoni, po njej so se po številu točk izenačili z doslej šestouvrščenimi tekmeci iz Slovenj Gradca, medtem ko so Škofjeločani po včerajšnjem porazu s četrtega nazadovali na peto mesto v 14-članski ligi NLB.

Obračun ekip iz zgornje polovice razpredelnice je bil sprva izenačen, izbranci domačega trenerja Bojana Čotarja so si šele v končnici prvega polčasa priigrali tri gole prednosti (15:12 in 16:13).

To prednost so z manjšimi padci v svoji igri držali tudi v drugem polčasu. Ko so si štiri minute pred zadnjim zvokom sirene priigrali prednost petih golov (31:26) je bilo tudi docela jasno, da bodo slavili proti včeraj nerazpoloženim Škofjeločanom, ki so zastreljali kar šest od sedmih sedemmetrovk.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Dragan Pavlović in Žiga Smolnik, v gostujoči pa Urban Pipp in Matevž Jesenko. Vsi so dosegli po šest golov.

Zasedba iz Škofje Loke bo v zadnjem krogu gostila trebanjski Trimo, Koper pa bo gostoval v Ormožu. Obe tekmi bosta v petek, 27. maja.


* Dvorana Bonifika, gledalcev 250, sodnika: Teršek in Žibret.
* Koper: Jelovčan, Logar, Morato, Žagar, Pavlović 6, Poklar 4, Konjevič 1, Moljk 1, Vujović 3, Smolnik 6 (6), Muminović, Zugan 5, Sanabor 1, Makuc 2, Kete 4, Breznikar.
* Urbanscape Loka: Dolenc, Stanojlović, Juričan, Jamnik 4, U. Pipp 6, Mali 1, M. Pipp 5, Damjanović 2, Nikolić, M. Jesenko 6, Šilc, Belič-Pfajfar 2 (1), Derlink, Cingesar 4.
* Sedemmetrovke: Koper 6 (6), Urbanscape Loka 7 (1).
* Izključitve: Koper 10, Urbanscape Loka 10 minut.
* Rdeči karton: Damjanovič (31.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija