TA DRŽAVA UVAJA DENARNE KAZNI ZA NECEPLJENE: Položnice bodo 'padale' vsak mesec

Svet

V Grčiji bodo morali starejši od 60 let do 16. januarja prejeti vsaj en odmerek cepiva proti covidu-19, v nasprotnem primeru jim grozi 100 evrov denarne kazni mesečno, je danes v televizijskem nagovoru sporočil grški premier Kiriakos Micotakis.

"Samo ena starostna skupina vztraja pri čakanju: od 580.000 necepljenih državljanov, ki so starejši od 60 let, se jih je novembra cepilo le 60.000. In na žalost obolevajo in umirajo ravno starejši od 60 let," je še dejal predsednik grške vlade.

Pojasnil je, da se državljani ne bodo mogli izogniti obveznosti cepljenja, saj bo državni zavod za zdravstveno zavarovanje podatke o necepljenih posredoval davčnemu uradu, ki je pristojen za pobiranje globe. "Zbrane globe bodo namenjene bolnišnicam. To ni kazen, ampak bonus za zdravje, pravično dejanje," je še dejal Micotakis.

Grška vlada odločno nasprotuje ponovnemu zapiranju javnega življenja. Namesto tega so za necepljene proti covidu-19 uvedli številne omejitve. Prepovedan jim je na primer vstop v gostinske lokale in kulturne ustanove ter fitnes centre. Prav tako je zanje od začetka novembra obvezen test na okužbo z novim koronavirusom pred obiskom javne uprave.

V Grčiji z okoli 11 milijoni prebivalci je po podatkih Evropskega centra za preprečevanje in nadzor bolezni proti covidu-19 polno cepljenih 62 odstotkov prebivalcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  30 .11. 2021 ob  15: 35
SEveda, ce je sploh res, ker tem gnilim portalom in oblastem sploh ni za verjet NIC!
manemebasat |  30 .11. 2021 ob  14: 55
Sic transit gloria mundi. V zibelki demokracije uvajajo nacizem.
Ištrijan |  30 .11. 2021 ob  14: 12
Kriminalna filofašistična grška vlada! Kriminalci!