STRELI NA ŠOLI V SRBIJI: Do zob oborožen planil v učilnico, dijaki mislili, da gre za vajo

Kronika

V srednjo šolo v kraju Velika Plana v osrednji Srbiji je včeraj med poukom vdrl do zob oborožen moški, a sta ga uspela učitelja obvladati. Pri tem sta bila sicer izstreljena tudi dva strela, a k sreči ni bil nihče poškodovan, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Po dosedanjih informacijah je napadalec, ki ga je policija identificirala kot 46-letnega Gorana T., vdrl v eno od učilnic srednje šole Vuk Karadžić v kraju Velika Plana. Pri sebi je imel avtomatsko puško, pištolo in ročne granate.

Kot poroča srbski časnik Blic, je napadalec, ko je vdrl v razred, zahteval, da se ga "poveže s predsednikom in ministrom policije", ker da se ga preganja. Dijaki so najprej mislili, da gre za vajo, potem pa so le nekako na pomoč poklicali učitelja telovadbe Slavoljuba Stojadinovića.

Ta je nato vdrl v razred in se začel ruvati z napadalcem. Pri tem sta bila izstreljena tudi dva strela, a k sreči nista zadela nikogar. Učitelj je nato moškega obvladal in ga predal policiji. Ta zdaj preiskuje incident.

Ravnateljica šole Aleksandra Ilić je kasneje potrdila, da v incidentu ni bil nihče poškodovan, ne dijaki ne učitelji, da pa so vsi pretreseni zaradi dogodka.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija