STRELEC S PTUJA V PRIPORU: Ob prijetju se je upiral, v hišni preiskavi zasegli orožje in različne droge (FOTO)

Kronika

Moškemu, ki se je v torek po streljanju na območju Ptuja zaprl v stanovanjsko hišo in se šele po več ur pogajanj predal policistom, je sodnik odredil pripor. Pri 56-letniku je bila opravljena tudi hišna preiskava, v kateri so zasegli strelno orožje in manjšo količino prepovedanih drog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

Foto: Ptujinfo

V podrobnem opisu dogajanja so na PU Maribor zapisali, da se je moški ob prijetju policistom upiral, zato so bila uporabljena prisilna sredstva. Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Pozneje je bil opravljen ogled kraja kaznivega dejanja. Opravljena je bila tudi hišna preiskava, v kateri je bilo zaseženo dolgocevno in kratkocevno orožje, za katero je imel dovoljenje za posest. Zaseženih je bilo tudi več kot sto kosov pripadajočega streliva. Policisti so zasegli tudi manjšo količino različnih prepovedanih drog, in sicer konoplje, MDMA in amfetamina.

Moški je bil včeraj po podatkih policije s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. Po dosedanjih ugotovitvah kriminalistov je k storitvi omenjenih kaznivih dejanj prispevalo osumljenčevo osebno stanje oziroma osebne okoliščine.

Kot je v prvi izjavi v zvezi z dogajanjem na sedežu PU Maribor v torek povedala vodja odnosov z javnostjo Anita Kovačič Čelofiga, so bili v torek okoli 8.40 obveščeni o tem, da se v stanovanjski hiši na območju Ptuja, blizu Dražencev, nahaja moški, ki ima pri sebi orožje.

Policisti so ga ob prihodu večkrat pozvali, da orožje odloži in zapusti hišo, česar pa ni želel storiti. Večkrat je stopil na balkon hiše, malo pred 10. uro dopoldne pa je z balkona sprožil tudi več strelov in celo meril proti policistom. Policisti so mu nato po skoraj desetih urah pogajanj odvzeli prostost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija