ŠOK V ZAGREBU, TRUPLO 16-LETNICE OVITO V PREPROGO: Mladenič naj bi jo vlekel 500 metrov po ulici do kleti sosednje zgradbe (VIDEO)

Kronika

Kot je na zaslišanju povedal preiskovalcem 30-letni Radoja R., je bila pokojna 16-letnica v njegovem stanovanju. On je zaspal, ko se je prebudil, pa je bila hladna. Prestrašil se je in ni vedel, kaj storiti, naj bi po neuradnem poročanju hrvaških medijev povedal policistom. Gre za državljana BiH, ki ima na Hrvaškem prijavljeno bivališče kot tujec.

Prav 30-letnik naj bi 16-letnico nazadnje videl živo. Njeno truplo so v soboto ob 7.20 našlo zavito v preprogo v kletnih prostorih zgradbe v Zemljakovi ulici v Zagrebu. Vse kaže, da ga je 30-letnik vlekel okoli 500 metrov skozi parke vse do kleti zgradbe, kjer je bilo nazadnje najdeno. Hrvaški mediji se danes sprašujejo, ali mu je pri tem kdo pomagal? Je bil pod vplivom mamil ali alkohola? Nič še ni znanega.

Prav tako še vedno ni znano, zakaj je 16-letnica umrla. Odrejena je bila obdukcija.

10 ur zatem, ko je bilo truplo najdeno, so policisti ugotovili identiteto dekleta, ki pri sebi ni imelo osebnih dokumentov. Potrkali so na vrata stanovanja, v katerem je prebival 30-letni Radoj R. in h kateremu naj bi prihajala mladoletnica. Ni jim odprl, zato so mu policisti in kriminalisti pripravili zasedo.

Okoli 2. ure ponoči je prišel iz zgradbe in poskušal pobegniti. A ni prišel daleč. Odvzeli so mu prostost in ga privedli na zaslišanje. Tudi če ni odgovoren za smrt dekleta, bo moral odgovarjati za celo vrsto stvari, ki jih ni storil, a bi jih moral, pišejo hrvaški mediji.

Dekle naj bi sicer izhajalo iz neurejenih družinskih razmer. Več let naj bi preživela po različnih domovih. V preteklosti naj bi večkrat poskušala pobegniti od doma in zadnje čase naj bi pogosto našla pribežališče prav pri 30-letniku, s katerim sta se spoznala na spletu. Kaj se je dogajalo za valentinovo, da je bila najstnica naslednjega dne najdena mrtva, se za zdaj lahko samo ugiba.

Smrt naj bi se zgodila v kletnem stanovanju, katerega lastnica naj bi umrla dobila pred letom dni, njen sin, domnevno narkoman, pa okoli božiča. V njem naj bi od takrat živeli različni podnajemniki, tudi osumljeni 30-letnik, ki naj bi domov pogosto vozil srednješolce.

Po besedah sostanovalcev naj bi bili policisti večkrat v stanovanju. V četrtek pa naj bi bila v stanovanju glasna zabava.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija