SLOVENKI NADOKNADILI PETKOV ZAOSTANEK: Teniški dvoboj v Kopru se bo nadaljeval danes (FOTO, VIDEO)

Koper

Teniški dvoboj med Slovenijo in Romunijo za uvrstitev na zaključni turnir pokala Billie Jean King v Kopru se bo nadaljeval v nedeljo ob 11. uri. Rezultat v odločilni igri dvojic ob prekinitvi zaradi dežja in teme je 3:3 v prvem nizu.

Tekma je bila prekinjena nekaj po 17. uri zaradi nevarnosti udara strel. Glavni sodnik jo je dokončno prestavil dve uri kasneje, ker je bilo igrišče preveč vlažno, hkrati pa umetna osvetlitev igrišča ni dovolj močna za to raven tekmovanja.

Barve Slovenije v odločilnem dvoboju zastopata Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, Romunije pa Irina Maria Bara in Monica Niculescu.

Slovenija je v soboto dobila oba dvoboja posameznic in nadoknadila petkov zaostanek 0:2. Tamara Zidanšek je po treh urah in petih minutah igre premagala Ano Bogdan, ki je trikrat servirala za zmago in bila v drugem nizu le dve točki oddaljena od zmage, Kaja Juvan pa je bila suvereno boljša od Jaqueline Adine Cristian.

Tamara Zidanšek je prikazala predstavo za zgodovino, saj se je tako v drugem kot tretjem nizu vrnila v igro iz povsem izgubljenega položaja. Romunka je trikrat servirala za zmago; v drugem nizu je bila dve točki oddaljena od zmage, v odločilnem pa je vodila že s 5:2.

Scenes in Slovenia!

Scenes in Slovenia ???? Kaja Juvan and Tamara Zidansek produce the dream comeback and level the tie at 2-2 from 0-2 down! ???????? #BJKCup | Tenis Slovenija

Objavil/a Billie Jean King Cup dne Sobota, 15. april 2023

Po dvoboju je Konjičanka novinarjem priznala, da je to brez dvoma njena največja zmaga v reprezentančni karieri. "Veliko je bilo že zmag, a ta je zagotovo edinstvena, saj sem se vrnila po visokem zaostanku in zmagala v treh nizih. Tudi ko sem v tretjem zaostajala z 2:5, sem verjela v zmago, saj sem se zavedala, da bo tekmica v določenem trenutku popustila. Breme zmage, ki hkrati pomeni tudi slavje reprezentance, ni mala stvar," je dejala Tamara Zidanšek.

Motivirana in borbeno razpoložena po vrhunski predstavi Zidanšek je na igrišče nato stopila Kaja Juvan in v uri ter v 15 minutah zmagala s 6:2, 6:4.

"Zmaga Tamare me je ponesla, tudi publika je bila veliko bolj glasna in lepo je, da smo dobili še eno priložnost za zmago. Uvodne igre prekinjenega dvoboja so bile precej enakovredne, brez dvoma imava s Tamaro možnosti za zmago," je ob koncu dneva povedala Kaja Juvan.

Kapetan Slovenije Andrej Kraševec, ki je bil v petek kljub zaostanku optimističen in je vseskozi poudarjal, da dvoboj še ni izgubljen, zdaj še bolj verjame, da lahko slovenski reprezentanci uspe zgodovinski preboj na zaključni turnir najboljših dvanajstih reprezentanc na svetu.

"Za nami je izjemen, vrhunski dan. Tamara je na krilih navijačev, ki so bili danes res glasni, dosegla veličastno zmago. Prikazala je izjemno borbenost, nepopustljivost in v odločilnih trenutkih vseskozi verjela v zmago. Kaja pa je bila sploh odlična. Od prve do zadnje točke je bila zbrana, agresivna, tako da tekmica ni imela nobenih možnosti za zmago," je včeraj dejal Kraševec.

"Danes zvečer bomo analizirali prvih šest iger prekinjenega dvoboja, pogledali, kje lahko kaj dodamo, in se pripravili maksimalno, saj se zavedamo priložnosti, ki jo imamo," je še dodal slovenski kapetan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija