SLOVENIJA JE V POLFINALU! Poglejte trenutek, ko naši fantje izvejo veselo novico (VIDEO)

Slovenija

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je že pred današnjo tekmo z Norveško, ki se bo v Malmöju pričela ob 18.15, prebila v polfinale evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. Napredovanje med štiri najboljše ji je omogočila zmaga Portugalske nad Madžarsko s 34:26 (16:14).

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa imajo pred zadnjo tekmo drugega dela skupine II neulovljivo prednost pred svojimi zasledovalci iz Portugalske, Madžarske, Islandije in Švedske. Trenutno so na drugem mestu, v primeru današnje zmage pa bodo po točkah ujeli Norvežane in jih zaradi zmage na medsebojni tekmi tudi prehiteli na lestvici ter osvojili prvo mesto v svoji skupini. V primeru neodločenega izida bo prvo mesto zasedla Norveška.

Slovenija je doslej najboljšo uvrstitev na evropskih prvenstvih dosegla 2004, ko je na domačih tleh osvojila srebrno kolajno. Na Dunaju so se danes za prvo mesto v skupini I udarili španski in hrvaški rokometaši, po hudem boju pa se je tekma končala brez zmagovalca 22:22 (12:11). Prvo mesto v tej skupini so zaradi boljše razlike v golih osvojili Španci.

Trenutek, ko smo izvedeli, da smo uvrščeni v polfinale evropskega prvenstva! Vsem je odleglo! Sedaj je potrebno še športno opraviti svoje delo proti Norveški! ???????????? #mislovenci #dreamwinremember #ehfeuro2020

Objavil/a Rokometna zveza Slovenije dne Sreda, 22. januar 2020

Najbolj prestižne tekme letošnjega turnirja bodo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu. V petkovem polfinalu bodo nastopili Slovenija, Norveška, Španija in Hrvaška, po slovensko-norveškem obračunu pa bosta znana oba para. Poraženca petkovih tekem se bosta dan kasneje pomerila v tekmi za tretje mesto, zmagovalca pa v velikem finalu. Vse odločilne tekme bodo v Tele2 Areni, ki bo za rokometne potrebe lahko sprejela 22.000 gledalcev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija