SKRITI DRAGULJI EVROPE: Osem finančno dostopnih mest, ki jih morate odkriti

Svet

Revija Condé Nast Traveler (CNT) je objavila seznam turističnih destinacij v Evropi, ki so finančno zelo dostopne tudi tistim popotnikom z nižjimi dohodki. V zadnjih letih so se nekatera mesta, ki so veljala za poceni, občutno podražila, zato je ta seznam še toliko bolj dobrodošel.

Tbilisi

Atene (Grčija):

Atene so na vrhu seznama najcenejših velikih mest za 'city break' oziroma krajši in aktiven oddih. V mestu je veliko majhnih, družinskih in butičnih hotelov, kjer lahko najdete dobre namestitve za okoli 50 evrov na noč. Hrana je prav tako cenovno ugodna.

Lizbona (Portugalska):

Lizbona je znana po svoji gastronomski ponudbi, kjer se lahko dobro je in pije za malo denarja. Namestitev v mestu je tudi dostopna, saj lahko izbirate med lepimi hoteli, Airbnb nastanitvami ali nizkocenovnimi hoteli.

Lizbona

Celovec (Avstrija):

V Celovcu lahko uživate v dobrem kosilu za nekaj evrov. Priljubljena je tudi tržnica na Benediktinskem trgu, kjer se lahko poceni nakupuje. Priporočljivo je obiskati mesto junija, preden se začne množica turistov odpravljati na Vrbsko jezero.

Kaunas (Litva):

Kaunas je cenejši od litovske prestolnice Vilne. Mesto je bilo lani evropska prestolnica kulture in ponuja cenovno dostopne storitve. Tudi Riga, prestolnica Latvije, se uvršča v to kategorijo, kjer lahko za nekaj evrov uživate v kosilu in občudujete čudovito arhitekturo.

Berat (Albanija):

Mesto Berat v Albaniji ni na tipičnih seznamih turističnih destinacij, vendar je zaradi svoje odlične arhitekture iz otomanskih časov, skupaj z bližnjo Gjirokastro, uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine. V belih hiškah lahko najdete namestitev za manj kot 40 evrov na noč.

Brašov (Romunija):

Brašov v Transilvaniji je cenejša alternativa Bukarešti. Mesto je obkroženo s Karpati, kjer lahko uživate v naravi, hrana in namestitve pa so izjemno poceni. Tudi Sofija v Bolgariji ni daleč stran, kjer so cene vin in piva zelo nizke.

Izmir (Turčija):

Izmir na obali Egejskega morja je izjemno mesto, ki se je izognilo dvigom cen, kot se je to zgodilo v Istanbulu. Mesto ponuja bogato zgodovino in odlično gastronomijo.

Tbilisi (Gruzija):

Tbilisi je najdražje mesto v Gruziji, vendar je cenovno zelo dostopno za tuje turiste. V zadnjih letih so zgradili veliko hotelov, kjer lahko prenočite že za 20 evrov na noč. Prav tako lahko uživate v restavraciji Barbarestan, ki je uvrščena med 50 najboljših restavracij na svetu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija