SKORAJ NEVERJETNO, A RESNIČNO: Oba okužena, on pijan zaspal v prižganem avtu, ona se vozila z avtobusom

Kronika

Policija je ujela žensko, okuženo s koronavirusom, ki se je vozila z avtobusom, kot da bi bilo z njo vse v redu in s tem ne bi ogrožala nobene druge osebe. Naletela pa je tudi na s covidom-19 okuženega moškega, ki je pijan spal v prižganem avtomobilu.

Osješko-baranjska policija je ugotovila, da se 51-letnica z diagnosticirano nalezljivo boleznijo covid-19 ni držala epidemioloških ukrepov in izolacije, ki ji je bila dodeljena od 9. do 18. novembra, piše Glas Istre. Meni nič, tebi nič je zapustila prebivališče in se z avtobusnim prevozom odpeljala v drugo mesto v okrožju, zaradi česar je tvegala širjenje nalezljive bolezni med ljudmi. Policija je proti njej vložila kazensko ovadbo.

Zagrebška policijska avtomobilska patrulja pa je odkrila 47-letnika, ki je zaspal v prižganem avtomobilu. S preiskavo prisotnosti alkohola so ugotovili, da je voznik pred tem vozil s koncentracijo 1,57 promila alkohola v krvi. Prav tako ni imel vozniškega in prometnega dovoljenja.

Nadaljnja preverjanja so pokazala, da je voznik okužen s covidom-19 in bi moral biti doma v karanteni. Po izteku karantene bodo policisti opravili kriminalistično preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja širjenja in prenosa nalezljive bolezni, poroča Novi list.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija