ŠKANDAL V KATOLIŠKI CERKVI: Duhovniki organizirali orgijo, spolni delavec izgubil zavest (FOTO)

Svet

Katoliška cerkev na Poljskem se je znašla v središču obsežnega škandala, potem ko je skupina duhovnikov organizirala orgijo, ki se je končala s padcem v nezavest spolnega delavca. Eden od duhovnikov je sicer poklical pomoč, vendar so kasneje reševalcem zavrnili vstop v objekt.

Tomasz Z.

Nedavno so duhovniki v Dąbrowi Górniczi, mestu na jugu Poljske, organizirali zabavo, na kateri je bil prisoten tudi spolni delavec, poroča hrvaški Index. Priče so razkrile, da je bila zabava osredotočena na seks, udeleženci pa so bili očitno vpleteni tudi v uporabo spolnih stimulansov.

Toda zabava se ni odvijala po načrtih, saj je spolni delavec nenadoma padel v nezavest. Sprva duhovniki niso posvečali pozornosti njegovemu stanju, vendar je eden od udeležencev kljub temu poklical reševalce. Ko so reševalci prispeli na prizorišče, so jim zavrnili vstop v stavbo, ki pripada škofiji. Zaradi zaskrbljenosti za življenje moškega so reševalci poklicali tudi policijo, ki jim je pomagala vstopiti v stavbo. Moškega so nato prepeljali v bolnišnico, od koder so poročali, da je bil že odpuščen.

Incident ima resne pravne posledice za duhovnike. Tiskovni predstavnik tamkajšnjega tožilstva je potrdil, da so začeli preiskavo zaradi morebitne opustitve pomoči osebi, katere zdravje je bilo ogroženo, kar se obravnava kot kaznivo dejanje, za katerega je zagrožena zaporna kazen do treh let.

Katoliška cerkev na Poljskem se je odzvala na incident tako, da je ustanovila posebno komisijo, ki bo preiskovala dogodek. Čeprav so cerkveni predstavniki trdili, da so mediji predstavili netočne informacije, je bil duhovnik, poznam kot Tomasz Z., v čigar stanovanju se je zabava odvijala, nemudoma razrešen vseh cerkvenih dolžnosti. Prav tako je poljski škof Grzegorz Kaszak ostro obsodil duhovnike, ki so sodelovali na tem 'sramotnem dogodku' in napovedal, da bodo vsi vpleteni kaznovani v skladu s kanonskim pravom, ne glede na sodno presojo.

bazilika v Dąbrowi Górniczi

Le nekaj dni po škandalu pa so bila vrata župnijske cerkve, kjer je deloval osramočeni duhovnik, ki je organiziral zabavo, tarča požiga. Policija je v povezavi s tem incidentom aretirala moškega, vendar ostaja vprašanje, ali je bil požig povezan z incidentom na zabavi, poročajo poljski mediji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  04 .10. 2023 ob  13: 42
Poglejte si film Spotlight!
manemebasat |  04 .10. 2023 ob  13: 42
A je bil “delavec” polnoleten?
manemebasat |  02 .10. 2023 ob  22: 11
Cerkve zapret, porubit vso lastnino in opranoglave bebce ki verujejo v te kretenizme omejit da naj tonprakticorajo doma za zaprtimi vrati!
kokodek |  02 .10. 2023 ob  19: 49
13
haha, kazen v skladu s kanonskim pravom pomeni, da ga premestijo v druo faro, kjer v miru živi naprej