SE TRUDITE SHUJŠATI, A NEUSPEŠNO? To je šest najpogostejših napak, zaradi katerih ne dosežete svojega cilja

Trendi

Telovadba, bolj zdrava prehrana in zmanjšan vnos živil bi morali teoretično voditi do izgube teže, vendar ni nujno, da je vedno tako. Ljudje želimo shujšati iz več razlogov, športni nutricionist David Stache pa je za The Sun povedal, da obstaja nekaj razlogov, zakaj mnogi ne dosežejo želenih rezultatov.

Če želite shujšati, morate biti pozorni na teh šest stvari:

1. Slaba izbira hrane

Nutricionist je pojasnil, da mora vaša prehrana slediti vašemu cilju. Če je vaš cilj izguba teže, povečanje mišične mase ali izboljšanje telesne pripravljenosti, morate hrano temu prilagoditi. Cele dneve lahko preživite v telovadnici, a če telesu ne dajete pravih hranil in kalorij, ne boste videli rezultatov. Seveda redna vadba pomaga pri hujšanju, vendar je zdrava prehrana še en odličen vidik, ki podpira vaše cilje in bo v veliko pomoč pri doseganju rezultatov, ki jih poskušate doseči. Če imate težave pri izbiri zdrave hrane, David predlaga, da poiščete zdrava prehranska dopolnila. Poiščite tiste, ki združujejo bistvene sestavine za kurjenje maščob in izboljšanje vaše vzdržljivosti, za pospešitev metabolizma, zmanjšanje lakote in povečanje ravni energije.

2. Težki trening

Družbeni mediji so trenutno polni ljudi, ki prikazujejo, kako vsak dan izvajajo vaje v telovadnici, zato mnogi čutijo pritisk, da se premalo gibljejo. Vendar trener poudarja, da si lahko s prekomerno telesno aktivnostjo tudi škodujete. Seveda vadba pomaga in super je biti aktiven, če pa se po vadbi ne morete premakniti in nimate volje za nič drugega, je zelo verjetno, da ste pretiravali. Kar počnemo v telovadnici, je le majhen del doseganja rezultatov, raziskave pa so pokazale, da se bo vaš metabolizem upočasnil, če se boste potisnili preko meja svoje vzdržljivosti. Ne pozabite, da se rezultati ne zgodijo čez noč, pameten trening pa je veliko pomembnejši od "ubijalskega".

3. Nezadosten spanec

Slab ali nezadosten spanec lahko drastično sabotira vaše rezultate. Razlog je v tem, da imate lahko zaradi pomanjkanja spanja manj energije in posledično izpuščate vadbe in ne poskrbite za zdrave obroke. Slab spanec lahko vpliva tudi na hormone, ki nadzorujejo vaš apetit, zato imate s slabim bioritmom več možnosti, da boste pretiravali z nezdravimi, sladkimi prigrizki, ki pa vas bodo stali ves vaš trud. Vsako noč morate spati približno 7 do 9 ur, da dosežete optimalne rezultate. Če želite zgodaj zaspati in biti bolj spočiti zjutraj pred spanjem, se poskusite stuširati s toplo vodo, izogibajte se tudi uporabi mobilnega telefona ali prenosnega računalnika. Če dobro spite, vam bo telo tako ali drugače to dalo vedeti, trdi športni nutricionist.

4. Stalno tehtanje

Čeprav morate spremljati svoj napredek, ne sme vse temeljiti na številkah, ki jih kaže tehtnica. Nenehno tehtanje in omejevanje hrane lahko negativno vplivata na vaše rezultate, pa tudi na vaše zdravje. Ne pozabite, da mora telo počivati, da se obnovi in ​​si opomore, zato nikoli ne preskočite prostega dne, v katerem na sporedu nimate športne aktivnosti.

5. V tem ste sami

Velika napaka med hujšanjem, ki jo ljudje pogosto naredijo, je ta, da menijo, da bi morali in zmorejo vse sami. Dejstvo je, da ko poskušate doseči svoje cilje, potrebujete podporo tistih okoli vas, ker vam lahko pomagajo ostati na pravi poti. Nič ni hujšega, kot da se odpravite v telovadnico in si omejujete socialne stike, se ne družite s prijatelji, ker bi lahko na kakšnem izmed srečanj posegli po nezdravi hrani. Če želite resnično doseči svoje cilje, je dobro, da jih poskusite doseči s pomočjo podpore okolice, ki vas bo motivirala za uspeh.

6. Vodenje evidenc

Ko gre za rezultate in napredek, je doslednost ena ključnih stvari, pravi nutricionist. Če pa ne spremljate svojega napredka, ne boste nikoli vedeli, kje so pomanjkljivosti ali kaj dobro delate. Vsak teden napredek fotografirajte in izmerite, koliko cm ste izgubili. Viden napredek bo tudi odlična motivacija, ki vam bo pomagala ostati na poti do cilja. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija