RDEČA PUŠČICA PRI NAS ŽE SPOMLADI: Zakaj so izpustili Sežano?

Slovenija

Po poročanju medijev naj bi znameniti italijanski hitri vlak Frecciarossa (Rdeča puščica) na progi med Ljubljano in Milanom začel voziti že aprila prihodnje leto. V teh dneh slovenski strojevodje v sodelovanju z italijanskimi kolegi opravljajo poskusne vožnje na progi med Opčinami, Sežano in Ljubljano.

Rdeča puščica naj bi z osrednje železniške postaje v Milanu krenila ob 15.15. Na poti naj bi se ustavila v Brescii, Veroni, Peschieri del Garda, Vicenzi, Padovi, Mestrah, Portogruaru, pri letališču Ronke, v Tržiču, Trstu in na Opčinah.

V Sloveniji naj bi se ustavila samo v Divači in Postojni ter v Ljubljano prispela ob 22.09. Med postajami ni navedene Sežane.

V obratni smeri naj bi vlak iz Ljubljane odpeljal ob 6.55 in v Milano prispel ob 13.45.

Ne gre pozabiti, da se o prihodu Rdeče puščice v Slovenijo govori že nekaj let. Načrti se do sedaj niso uresničili predvsem zaradi tehničnih težav, saj slovenski tiri, ki tečejo na trasi nekdanje avstro-ogrske južne železnice, niso primerni za tako velike hitrosti. Prav tako je železniška povezava med Ljubljano, Sežano in Koprom močno obremenjena.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija