VINJEN ZAPELJAL V OGRAJO NA HITRI CESTI MIMO IZOLE: Kosi avtomobila povzročili še drugo nesrečo (VIDEO)

Kronika

Včeraj ob 23.25 se je na izolski obvoznici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Povzročitelj je pobegnil s kraja nesreče, a so ga policisti kmalu izsledili, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Kot so potrdili na koprski policijski upravi, je vozil pod vplivom alkohola, napihal je 0,93 mg/l.

Nekaj minut po 23. uri je 33-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo. Del odbojne ograje je odletel na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v avtomobil, ki ga je v smeri Kopra vozil 55-letnik.

V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, pravijo na policiji, bo pa podan obdolžilni predlog. Zaradi obravnavanja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bil promet oviran do 3. ure.

Bralec nam je zaupal, da se je sam ustavil ob vozniku, ki je pravilno pripeljal v smeri Kopra, poklicali so policijo, medtem ko je povzročitelj nesreče peš bežal proti sadovnjakom. Do prihoda policije in gasilcev je pomagal usmerjati promet. Kot je še dodal sogovornik, ga je presenetilo, da mimovozeči avtomobili svoje hitrosti sploh niso prilagodili nesreči, njega in policista naj bi eden od njih, ki je med vožnjo celo gledal v telefon, skoraj zbil.

Kako postopati v takih primerih?

Zakon sicer določa, da je vsakdo dolžan v prometni nesreči rešiti človeška življenja, preprečiti ogrožanje drugih udeležencev cestnega prometa in preprečiti ali omiliti ekološko nesrečo. V kolikor posameznik naleti na prometno nesrečo, mora na kraju postoriti vse potrebno, da prepreči ogrožanje sebe in drugih (ustrezno zavarovati in označiti kraj), pomagati poškodovanim in obveščati pristojne službe (113, 112).

"To je dolžnost vseh udeležencev v prometu," pravijo na PU Koper. V kolikor je kraj že zavarovan in označen oziroma je na kraju že policija, gasilci, DARS, pa smo dolžni pred krajem zmanjšati oziroma prilagoditi hitrost ter po potrebi ustaviti oziroma se ravnati po znakih, ki jih dajejo pristojne osebe.

Včeraj zvečer je bila zaradi nesreče več ur zaprta izolska obvoznica.

Posted by Regional on Friday, August 30, 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
tupamaros |  30 .08. 2019 ob  11: 31
-2
Moj oči je pa videc.