PRI PIRANSKI MESNICI BO OBVELJALA ZADKOVIĆEVA: Kljub nasprotovanju svetnikov in zbranim podpisom Pirančanov, to pa je razlog

Piran

Oddaja v najem nekdanje piranske mesnice na Zelenjavnem trgu je bila predmet razprave med občinskimi svetniki tudi na seji v začetku tedna. Občinski svetniki so podprli predlog, da se odpove že sklenjena pogodba z novim najemnikom in da se razpis razveljavi, a zadeva s pravnega vidika vendarle ni tako enostavna.

Očitno si kar nekaj Pirančanov želi ponudbo svežega mesa v starem mestnem jedru, zato so zbrali več kot 300 podpisov, s katerimi tudi oni zahtevajo razveljavitev razpisa, ne le občinski svetniki. Čeprav je jasno, da v obstoječem prostoru nekdanje mesnice na piranski tržnici to zaradi dotrajanosti, tudi sicer zelo velikega prostora, ni mogoče. Zato se bo tam odprla trgovina s tradicionalnimi istrskimi delikatesami in ponudbo vakumiranega mesa.

Zakaj kljub podpori svetnikov občina ne bo razdrla najemne pogodbe?

Zakon o stvarnem premoženju in samoupravnih lokalnih skupnostih določa, da o takšnem pravnem poslu odloči organ, ki je odgovoren za izvrševanje proračuna, to pa je župan. "Župan lahko do sklenitve pravnega posla prekine začeti postopek oddaje v najem. A glede na to, da je najemna pogodba z izbranim ponudnikom že sklenjena, ustavitev postopka oddaje oziroma razveljavitev razpisa ni možna," pojasnjujejo na piranski občini.

BONUS VIDEO: Za starejše po Kopru brezplačno

Kot je še dejal piranski župan Đenio Zadković, bo naredil vse, kar je v njegovi moči, če uspe Krajevni skupnosti Piran dobiti mesarja, ki bi v mestu odprl mesnico. "Naredil bom vse, kar je v moji moči pri pridobivanju ustreznega prostora za dejavnost, ki v prostorih nekdanje mesnice žal ni več mogoča," še navaja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  02 .06. 2022 ob  14: 07
@Janezek, zakaj pa kdorkoli od teh nekaj 100 pirančanov ne odpre mesnice?
Janez Novak |  02 .06. 2022 ob  13: 41
Zanimivo, ko par posameznikov predlaga, da se Lucija preimenuje v Sveto Lucijo, bi takoj reagiral. Ko pa nekaj 100 Pirančanov hoče eno malenkost, kot je mesnica, ki nikogar nič ne stane, pa ne gre :D :D :D