PRENOVA KOPRSKE TRŽNICE SE JE ZAČELA: Dela bodo trajala predvidoma osem mesecev (FOTO)

Koper

Po uvedbi v delo so delavci Adriainga danes začeli pripravljalna dela za gradnjo nadstrešnice, ki bo izboljšala pogoje za delo in nakupe na osrednji mestni tržnici v Kopru. Medtem so tržnico začasno preselili na del parkirišča, ki ga sicer uporabljajo izvajalci taksi prevozov. Parkirna mesta zanje so uredili na bližnjem parkirišču Zeleni park 2.

Izbrani izvajalec del, družba Adriaing, bo v okviru dober milijon evrov vredne naložbe na odprti del tržnice namestil fiksno kovinsko konstrukcijo, ki ne bo vpeta v zdajšnji objekt tržnice, so pred dnevi sporočili s koprske občine.

Pomembno je bilo tudi, da nadstrešek ne povzroči učinka tople grede in da prostor pod njim ohrani dovolj svetlobe. Nadstrešek bodo tako tvorile odprtine različnih dimenzij, pas ob fasadi obstoječega objekta in sredinska strešna črta, ki bo prečkala osrednjo ploščad s kamnito fontano in skulpturo japonskega kiparja, pa bosta v celoti zastekljena. Dela bodo trajala predvidoma osem mesecev.

Podoba bodoče koprske tržnice

Kot so pojasnili na koprski občini, bo ob gradbišču postavljena zaščitna ograja, in sicer ob obokih, tako da bodo vsi dostopi pod njimi prehodni. To je pomembno zaradi nemotenega delovanja gostinskih lokalov znotraj tržnice in trgovin. Dostop s smeri Pristaniške ulice bo zaprt z ograjo.

Za zagotovitev nemotenega obratovanja je Marjetica Koper pred začetkom del tržnice preselila na parkirišče v neposredni bližini, ki ga sicer uporabljajo izvajalci taksi prevozov. Obratovalni čas tržnice ostaja enak kot do zdaj, in sicer od ponedeljka do sobote, med 7. in 13. uro, prav tako ostajata nespremenjena način in lokacija dostave, so še navedli na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
siviovcar |  27 .01. 2022 ob  07: 33
Osem mesecev jQuery1123009667590273507765_1643265162662??????? Zamenjat takoj izvajalca . Magari celo ekipo !!!!