POSNETEK, KI JE ŠOKIRAL ITALIJO: Izgubila sta se, nato pa za prevoz v mesto poklicala kar reševalce (VIDEO)

Svet

V Italiji sta za zgražanje javnosti poskrbela Italijana, ki sta se pretekli teden izgubila na podeželju in odločila, da za prevoz do mesta pokličeta reševalce. Eden od njiju se je zlagal, da se je drugi onesvestil, pogovor in prihod rešilcev pa sta posnela in objavila na Tiktoku. Mladeniča je policija zlahka identificirala in kazensko ovadila.

Mladeniča, stara 19 in 20, sta videoposnetek z naslovom "Ko si na podeželju in ni javnega prevoza" na omrežju TikTok objavila v nedeljo. Na posnetku pojasnita, da sta se izgubila na podeželju, zdaj pa da zgolj rešujeta problem.

Eden od njiju nato pokliče reševalno službo in jim pove, da se je njegov prijatelj onesvestil, drugi pa medtem leži na klopi in se smeji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

@matteosalviniufficiale

Denuncia per questi due imbecilli, giusto. Io aggiungerei una multa salata, da far pagare ai genitori, la cancellazione dei loro profili social (con un pensiero pietoso anche agli imbecilli che hanno messo il Like al loro post) e qualche mese di volontariato obbligatorio a favore di disabili o anziani non autosufficienti. Roba da matti, non c’è davvero limite all’idiozia di certa gente.

♬ suono originale - Matteo Salvini

Par je posnel tudi prihod reševalnega vozila, ki ju je odpeljalo v obmorsko mesto Riccione na severovzhodu Italije. Tam sta kratek čas preživela na oddelku za nujne primere. Njun videoposnetek je na TikToku v samo enem dnevu zbral več kot 50.000 ogledov.

Regionalne zdravstvene oblasti so mladeniča prijavile policiji, ki ju je v petek s pomočjo videoposnetka uspela identificirati. Proti njima so sprožili kazenski pregon zaradi zlorabe reševalnih služb.

Italijanski minister za infrastrukturo in promet Matteo Salvini se je zahvalil policiji, eden od mladeničev pa je za lokalni časnik Il Resto del Carlino dejal: "Idiot sem, tega ne bi smel storiti."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija