POMAGATE LETOVATI OTROKOM IN SI ZAGOTOVITE CENEJŠE BIVANJE NA POTOVANJIH: Namenite del dohodnine!

Ankaran

Popotniško združenje Slovenije je sklenilo z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču sporazum o donaciji polovice zbranih sredstev iz naslova namenitve dela dohodnine. Sredstva bodo namenili izključno za oddih otrok in mladih z manj priložnostmi v času letošnji krompirjevih počitnic.

Osnovno poslanstvo Popotniškega združenja Slovenije je spodbujanje mobilnosti mladih, predvsem tistih z manj priložnostmi, ki bodo posledice pandemije še najbolj občutili, so zapisali v skupnem sporočilu za javnost.

Pri tem bo popotniško združenje vsem, ki bodo namenili med 0,5 in enim odstotkom dohodnine, izdalo izkaznico Hostelling international, ki prinaša cenejše bivanje v mladinskih hostlih in številne popuste po Sloveniji in svetu, mladim med 15. in 30. letom starosti pa še dodatnih 70.000 popustov v Evropi.

Vsi, ki bodo del dohodnine namenili Popotniškemu združenju Slovenije do konca meseca, bodo otroke in mlade z manj priložnostmi osrečili že v letošnjem letu, saj je letos rok za oddajo obrazca za namenitev dohodnine izjemoma podaljšan do 31. maja, so dodali.

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS na Debelem rtiču deluje že 65 let. Kot je nedavno navedla vodja zdravilišča Ana Žerjal, so registrirano zdravilišče za obolenja dihal, kože in po poškodbah, kjer skrbijo za zdravje otrok in drugih ranljivih skupin. Poleg tega s pomočjo Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije organizirajo številna zdravstvena letovanja otrok, na Debeli rtič pa prihajajo na letovanja tudi deprivilegirani otroci, poleg tega pa več kot 120 šol in vrtcev prihaja k njim na večdnevne šole v naravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija