POLICIJA POJASNJUJE: O hišnih preiskavah v Kopru in aretaciji iskane osebe v Ljubljani

Kronika

Včeraj smo poročali o morebitni povezavi med hišnimi preiskavami, ki so se po naših informacijah v torek dogajale v Kopru in aretacijo iskane osebe v Ljubljani. Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so nam danes pojasnili, da navedena dogodka nista povezana, sta pa oba del kriminalističnih preiskav ljubljanskih policistov.

O hišnih preiskavah, ki so bile v torek opravljene na območju PU Koper bodo več razkrili na jutrišnji novinarski konferenci, ki bo potekala v Ljubljani. "Na novinarski konferenci bodo predstavljeni podatki o delu na področju korupcije in zadnja kriminalistična preiskava s tega področja, ki v teh dneh poteka na to temo," nam je pojasnila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec.

Dodala je, da so policisti Policijske postaje (PP) Ljubljana Center v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana 7. januarja pričeli z izvajanjem več hišnih in osebnih preiskav v zvezi suma korupcijskih kaznivih dejanj, ki so se izvajala pri opravljanju pisnih izpitov za vozniško dovoljenje na območju Ljubljane. O tem bosta jutri več povedala Irfan Beganović, pomočnik komandirja PP Ljubljana Center in Martin Rupnik, vodja Oddelka za gospodarsko kriminaliteto na PU Ljubljana.

V zvezi z drugo, ločeno preiskavo, v sklopu katere so v torek na Letališki cesti v Ljubljani aretirali iskano osebo, pa nam zaradi interesa preiskave več podatkov trenutno ni mogla posredovati.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija