POLEG NARAŠČAJOČIH REK, SE HRVATI SOOČAJO ŠE Z ENO TEŽAVO: Prižgan meteoalarm za štiri regije

Kronika

Na severu Hrvaške se še vedno borijo s poplavami zaradi naraslih rek. Medtem ko so se vodostaji Save in Mure znižali, težave še vedno povzroča Drava. Poplavni val je po regiji Podravina ob madžarski meji dosegel virovitiško-podravsko županijo, kjer so na nekaterih delih izmerili rekorden vodostaj.

Vrhunec poplavnega vala Drave je ponoči dosegel Terezino Polje v virovitiško-podravski županiji. V podjetju Hrvatske vode so zagotovili, da so tamkajšnji nasipi dovolj visoki, da bodo obranili območje pred poplavami.

"Mislim, da je na vseh kritičnih točkah vzpostavljena obramba pred poplavami. Stanje moramo pozorno spremljati naslednja dva, tri dni, a upamo, da ne bo večjih problemov," je ocenil Tomislav Novosel iz Hrvatskih voda za Hrvatski radio.

Drava kod Vrbovke bilježi povijesno visok vodostaj. Na snazi je izvanredno stanje

Posted by Virovitičko-podravska županija on Srijeda, 9. avgust 2023.

Drava od Terezinega Polja do izliva v Donavo potuje dva do tri dni ali okoli 150 kilometrov.

Vodostaj Drave v Podravini se je medtem znižal, tako da ne ogroža več tega območja. Potem ko bo reka popolnoma upadla, bodo začeli sanacijo škode.

Največ škode je Drava na severu Hrvaške sicer povzročila v kraju Drnje in ob jezeru Šoderica, kjer je poplavila nekaj hiš.

Vatrogasci na terenu...

Posted by Vatrogasna zajednica Virovitičko- podravske županije on Srijeda, 9. avgust 2023.

Za štiri regije je prižgan rumeni vremenski alarm

Državni hidrometeorološki zavod je objavil napoved za danes in opozoril, da je za štiri regije zaradi vetra prižgan vremenski alarm.

Kvarner in severna Dalmacija

Zvečer ponekod pričakujejo močno burjo. Najmočnejši sunki vetra bodo od 65 do 75 km/h.

Srednja in južna Dalmacija

Že za zjutraj je bila napovedana močna burja, za popoldne pa močan maestral, ob koncu dneva se bo burja spet okrepila. Najmočnejši sunki vetra bodo dosegali hitrost med 65 in 75 km/h.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija