PODROBNOSTI NOČNE TRAGEDIJE: Ustreljena je bila 29-letna novinarka (FOTO)

Kronika

V Londonderryju na Severnem Irskem je bila ponoči s strelnim orožjem ubita ženska, je sporočila tamkajšnja policija, ki primer obravnava kot teroristični incident. Žrtev je 29-letna novinarka.

V streljanju, do katerega je prišlo v soseski Creggan, je bila ubita 29-letna ženska. "Ta primer obravnavamo kot teroristični incident, odprli smo preiskavo umora," je sporočila policija. Policija je kasneje sporočila, da gre za novinarko Lyro McKee.

Po poročanju britanskih medijev so neznanci na območju Creggana v četrtek zvečer odvrgli več molotovk, zažganih je bilo več vozil, tudi policijska. Eden od novinarjev, ki je bil na prizorišču, je povedal, da je izza vogala prišel oborožen moški in začel vse povprek streljati proti policijskim vozilom, poroča BBC.

Do nemirov je prišlo pred velikonočnim koncem tedna, ko republikanci, ki nasprotujejo britanski navzočnosti na Severnem Irskem, tradicionalno obeležujejo obletnico velikonočne vstaje leta 1916.

Vodja Demokratične unionistične stranke (DUP) Arlene Foster je na Twitterju zapisala: "Pretresljiva novica. Nesmiselno dejanje. Družina je razbita." Podpredsednica irske stranke Sinn Fein Michelle O'Neill je v sporočilu za javnost obsodila uboj in poudarila, da je šlo za napad na celotno skupnost, mirovni proces in velikonočni mirovni sporazum, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija