PO PADCU POTNIKA V MORJE MINISTER ODSTOPIL: "Umor, ki so ga zagrešili člani posadke trajekta, nas je vse pretresel"

Kronika

V Grčiji je po smrti potnika, ki ga je posadka trajekta Blue Horizon potisnila v morje, danes odstopil minister za pomorstvo Miltiadis Varviciotis. Kot smo že poročali, potnika so člani posadke potisnili z nakladalne rampe trajekta, potem ko je zamujal na vkrcanje, njegovo truplo pa so kasneje našli v morju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Videoposnetek, ki je zaokrožil po spletu, prikazuje 36-letnega Antonisa Kargiotisa, ki priteče na še vedno spuščeno nakladalno rampo v pristanišču Pirej, da bi se še pravočasno vkrcal na trajekt, kjer pa ga dva člana posadke večkrat potisneta nazaj proti pomolu. Trajekt medtem počasi odpelje, Kargiotis pa med potiskanjem pade v morje.

Kljub kričanju drugih potnikov, da je nekdo v vodi, trajekt odpelje. "Umor Antonisa Kargiotisa, ki so ga zagrešili člani posadke trajekta Blue Horizon, nas je vse pretresel," je v odstopnem pismu, objavljenem na družbenih omrežjih, zapisal Varviciotis.

Tiskovni predstavnik grške vlade je sporočil, da je premier Kiriakos Micotakis sprejel ministrov odstop.

Kapitan trajekta in trije člani posadke so zaradi smrti Kargiotisa kazensko ovadeni. Tožilstvo v Pireju je ob tem odredilo tudi preiskavo odgovornosti obalne straže pri incidentu, poroča časnik Greek City Times.

Dva od štirih članov posadke sta bila po današnjem zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom priprta do sojenja. Član posadke, ki naj bi 36-letnika potisnil v morje in je obtožen uboja iz malomarnosti, naj bi prevzel odgovornost za dejanje, vendar je ob tem dejal, da ne sprejema "pravnega opisa" obtožbe proti njemu, navaja grški dnevnik Katimerini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija