PET NASVETOV ZA HRANJENJE PSA: Enostaven recept za ohladitev v vročih dneh

Slovenija

Vsak lastnik psa si za svojega kosmatega prijatelja želi le najboljše in mu želi omogočiti polno ter bogato življenje, polno veselja in nepozabnih trenutkov. Temelj in osnova za aktivno življenje kosmatinca je prehrana, ki mora biti uravnotežena in kakovostna, da iz nje kosmatinec dobi vse hranilne snovi, od kakovostnih beljakovin, zdravih maščob, vitaminov in mineralov. V nadaljevanju najdete pet najpomembnejših nasvetov kako hraniti psa in še praktičen recept za poletno osvežitev psa.

1.     Izberite naravno hrano za svojega psa

Najpomembnejša je izbira hrane, ki jo boste ponudili svojemu psu. Iz hrane mora pes dobiti vse esencialne hranilne snovi. Psi za svoj obstoj in razvoj potrebujejo hrano, v kateri je meso zastopano v najvišjem deležu in je hkrati kakovostno. Psi v svoji prehrani potrebujejo tudi del vlaknin, zdravih maščob, vitaminov in mineralov. Hrana za psa naj bo lahko prebavljiva, tako da ne obremeni prebavnega trakta in hkrati daje psu življenjsko energijo.

Pasja hrana mora biti sestavljena iz kakovostnih in raznovrstnih sestavin. Naturavetal hrana za pse je sestavljena izključno iz kakovostnih in naravnih sestavin. Hrana je hladno stiskana, kar pomeni da je lahko prebavljiva, saj se v želodcu psa ne napihne. Minerali in vitamini v Naturavetal hrani so izključno naravnega izvora, pridobljeni iz posušene zelenjave in zelišč, ki so dodana k hrani.

2.     Ne hranite psa s človeško hrano

Ljudje so gurmani, psi so mrhovinarji. Ljudje zelo radi uživamo v različnih okusih in začimbah, prav tako imamo radi slano hrano. Psi načeloma pri hrani niso izbirčni in znajo pojesti tudi na pol pokvarjeno hrano, ostanke hrane, celo kakšne iztrebke drugih živalih. Pomembno je, da psu ne dajemo človeške hrane, ki je procesirana, začinjena ali slana. Psu pa lahko vsekakor ponudimo kak košček kuhanega mesa ali zelenjave v neslani vodo. Določeni pasji lastniki psu sami pripravljajo kuhane obroke hrane, kar je za psa odlično, v kolikor so obroki brez soli, začimb in uravnoteženi.

 3.     V primeru, da pes noče jesti hrane

Če pes ničesar ne želi jesti, prav tako odklanja vodo, je vsekakor potreben posvet pri strokovnjaku. Če pa pes npr. ne želi jesti svoje hrane, vam pa neprestano gleda v krožnik, je vsekakor čas, da ukrepate in psa naučite boljših navad. Tudi pse zelo pritegne okus slanega ali sladkega, čeprav imajo mnogo manj okuševalnih brbončic kot ljudje. Če pes ne želi jesti svoje hrane, velikokrat pomaga, da psu odmaknete hrano, tako da je nima ves čas na voljo. Psu ponudite hrano zjutraj, v kolikor ne poje obroka, mu ga ponovno ponudite čez 2 h in na tak način vztrajate, brez da bi mu dali za jesti karkoli drugega. Na tak način psi začnejo postopoma z veseljem jesti svoj obrok, saj ugotovijo, da jih hrana ne čaka.

 4.     Enostavni recept za osvežitev psa

Ni ga lepšega kot videti zadovoljnega psa, ki z užitkom poje svoj obrok ali priboljšek. S priboljški ne smemo pretiravati, prav tako vedno posegamo po naravnih in zdravih priboljških. Takšne priboljške lahko naredimo doma kar sami, saj je priprava izjemno enostavna. Ker je poletje se najbolj prileže pasji sladoled.

Enostaven recept za slasten pasji sladoled:

Sestavine:

1 zrel mango

½ jabolka

1 lonček jogurta

1 jedilna žlica koksovega olja

Priprava:

Najprej mango olupimo in ga narežemo na kocke. Jabolko olupimo in ga naribamo zraven manga. Oboje skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom. Na koncu v zmes dodamo jogurt in žličko kokosovega olja in zmešamo, da dobimo homogeno zmes. Zmes prelijemo v modelčke za led ali modelčke za muffine in damo v zmrzovalnik.

5.     Vzpostavite režim hranjenja

Kosmatinci poleg uravnotežene in zdrave hrane potrebujejo tudi ustrezen režim hranjenja. Pasje mladičke hranimo 3-4x na dan v manjših porcijah, medtem ko odrasle pse hranimo 2-3x dnevno. Še posebej pri velikih pasmah je pomembno, da jih hranimo vsaj dvakrat na dan, da zmanjšamo možnost za zasuk želodca. Pomembno je tudi, da ima pes pri prehranjevanju mir in svoj prostor. Smiselno je tudi, da vzpostavimo določen red, da pes dobi svoje obroke ob približno enakih urah. Sveža voda naj bo ves čas na razpolago.

Naravna hrana Naturavetal

Naturavetal hladno stiskana hrana je skrbno proizvedena v Nemčiji iz izbranih, preverjenih in kakovostnih sestavin. Naturavetal je v Nemčiji prisoten že 25. let, v Sloveniji pa že več kot 10 let v spletni trgovini www.kosmatincki.si.

Glavne prednosti Naturavetal hrane:

•       Nežno hladno stiskana hrana

•       Vsebuje več kot 60% svežega mesa ali rib pred sušenjem

•       Monoproteinski okusi (le en vir živalski beljakovin)

•       Dragocene esencialne maščobne kisline iz lososovega olja

•       Vitamini in minerali so naravnega izvora

•       S kompleksom DogProMin iz morskih alg in zelišč

•       Brez glutena

•       Brez polnil, barvil in konzervansov

•       Ne vsebuje stranskih živalskih proizvodov slabe kakovosti, kot so dlaka, perje, kremplji

•       Brez dodanih barvil, arom ali konzervansov

•       Brez soje, pšenice ali mlečnih izdelkov

•       Brez gensko spremenjenih organizmov, brez testiranja na živalih, okoljsko odgovorna proizvodnja

Naturavetal hladno stiskana hrana je na voljo v sedmih različnih okusih, kosmatinci lahko izbirajo med okusom piščanca, jagnjetine, lososa, govedine, kunca ali izberejo naš najnovejši okus InsectVetal iz ličink žuželk. Za pasje mladičke sta na voljo dva okusa, in sicer piščanec in losos za mladičke.

Popestritev pasjih obrokov

Naturavetal že vrsto let skrbi za zadovoljne želodčke in mahajoče repke, zato celoten asortima izdelkov zajema več kot 150 izdelkov. Zraven suhe hladno stiskane hrane lahko kosmatinčki izbirajo med več kot 15. okusi naravne mokre hrane za pse Naturavetal v pločevinkah ali mesnih klobasah.

Naturavetal asortima zajema tudi več kot 20 različnih BARF dodatkov in ostalih prehranskih dodatkov za boljši imunski sistem, podporo sklepom, za zdravo kožo in sijočo dlako. Nikakor nismo pozabili na najpomembnejše – to so zagotovo priboljški. Vsi Naturavetal priboljški so naravno sušeni na zraku brez sintetičnih dodatkov. Zelo pomembna je tudi naravna in konstantna nega kosmatinca, zato Naturavetal ponuja tudi številne izdelke za domačo nego psa.