PAPEŽ NAGOVORIL SLOVENCE: Z dobrodelnim koncertom za družine v stiski zbranih skoraj 230.000 evrov

Slovenija

Na včerajšnjem jubilejnem 30. koncertu Klic dobrote, ki je potekal pod geslom Slišim te, je Slovenska karitas za pomoč družinam v stiski do konca koncerta zbrala 228.684 evrov. Koncert je letos zaradi epidemije potekal v Studiu 1 TV Slovenija, zbrane pa je preko video prenosa nagovoril tudi papež Frančišek, ki je Slovence pozval k enotnosti.

Papež se je Slovenski karitas ob 30-letnici zahvalil za njeno delo, Slovence pa je pozval k enotnosti. "Naj letošnji klic dobrote naredi še korak naprej tudi za edinost v Cerkvi in v vašem narodu," je dejal papež. "Kjer ni edinosti, dragi bratje in sestre, ni Gospodovega duha," je dejal in dodal, da "ne smemo biti sektaški in drug zoper drugega".

Na koncertu so nastopili Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Nuška Drašček in Gašper Rifelj. Dogodek sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek. Scenarij za koncert je pripravil Franci Trstenjak, režijo pa Tomaž Švigelj. Koncert so popestrili tudi z nekaj zanimivimi posnetki nastopov iz preteklih koncertov, ki so doslej potekali v Celju.

Bernarda Žarn in Jure Sešek

Tako kot pretekla leta, bodo sredstva za družine v stiski zbirali tudi še po včerajšnjem koncertu, in sicer do konca decembra. V letošnjem letu bo ta pomoč zaradi posledic epidemije še toliko bolj potrebna, poudarjajo na Karitas.

Koncert je sicer potekal v sklopu letošnjega Tedna karitas, ki poteka ta teden. Z njim organizatorji obeležujejo 30-letnico organizirane oblike delovanja Karitasa v Sloveniji. Ob tem se želijo tudi zahvaliti 11.000 prostovoljcem, ki v 465 župnijskih Karitas vsako leto opravijo prek pol milijona prostovoljnih ur za ljudi v stiski.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  26 .11. 2020 ob  10: 49
Papež je star. Kristjane je pustil na cedilu.
Če mu islam tako všeč naj prestopi k njim.
Brez besede je Carigrad predal Turkom.... Italijo uporablja kot trojanskega konja za uvoz migrantov...
Čas je da se upokoji.
Bog reši EU in Slovenijo.
Lp