OROPALI TAKSISTA PRI PLAVJAH: Koprski policisti iščejo osebo s takim opisom

Kronika

Danes okoli 14.00 se je v naselju Urbanci pri Plavjah zgodil rop. Neznanec je s predmetom, ki bi lahko bil pištola, zagrozil taksistu, mu ukradel denar in pobegnil, so sporočili s koprske policijske uprave.

Po opisu je moški star okoli 30 let in visok približno 175 cm. Oblečen je bil v temnejša oblačila, nosil je temnejša očala in kapo. Policisti in kriminalisti so na delu, zbirajo obvestila in dokaze ter izvajajo vse potrebne aktivnosti za izsleditev osumljenca.

Občane, ki bi imeli glede ropa kakršnekoli koristne informacije prosijo, naj pokličejo 113. Opozarjajo tudi, naj se ne izposavljajo, če so morda opazili sumljivo osebo.

Vozniki taksijev so tarča napadov občasno, so povedali na Generalni policijski upravi. Največkrat gre po njihovih besedah za kršitve javnega reda in miru, ki jim botruje alkohol. Včasih pa se zgodijo tudi roparske tatvine, ko storilci odnesejo taksistu denar, ki ga ima pri sebi. Ker nekateri taksisti zdaj omogočajo tudi plačilo z bančno kartico, bo v taksijih sicer vse manj gotovine, so opomnili.

Med napadi na voznike taksijev je bil odmeven primer poleti 2019, ko je tuji potnik na novogoriškem območju napadel taksista z olfa nožem in ga porezal po vratu. Na Igu pa je proti koncu leta 2018 ženska vozniku taksija vzela denar, potem ko je uporabila plinski razpršilec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija