OLJKA ŽELI, DA OBALNO ZAVETIŠČE ŠE NAPREJ UPRAVLJA MARJETICA: Peroša in Gračnarjeva s pisno izjavo v podporo sindikatu

Koper

S koncem letošnjega leta se izteka šestletno obdobje upravljanja javne službe zavetišča za zapuščene živali, zato so v sindikatu družbe javnega podjetja Marjetica Koper (MK) podprli idejo, da vodstvo čim prej obvesti vse obalne občine o problematiki financiranja in dinamiki poslovanja v preteklih letih. Sindikat ocenjuje, da v mandatu, ki se trenutno izteka MK, kot izvajalec javne službe, profesionalno in učinkovito upravlja objekt zavetišča in vse obveznosti po sklenjeni pogodbi. Sindikat tako od MK pričakuje, da odgovorno pristopi na pričakovani javni razpis za obdobje naslednjih petih let. Prizadevanja sindikata je podprla tudi stranka Oljka, ki je v svojem sporočilu za javnost zapisala, naj MK glede na dosedanjo zelo dobro skrb za živali zavetišče upravlja še naprej.

V luči prihajajočega razpisa smo zadnje dni priča različnim sporočilom v zvezi z Obalnim zavetiščem za zapuščene živali, pravijo v stranki. "Zagotovo je še prostora za izboljšave, a to je seveda odvisno od višine sredstev, ki jih zagotovijo istrske občine," še dodajajo v svoji izjavi, v kateri izražajo podporo zdajšnjemu vodstvu zavetišča.

V Oljki apelirajo na vse štiri župane, da pokažejo višjo stopnjo razumevanja do te problematike. "Tudi zapuščene živali sobivajo z nami in tudi zanje je potrebno ustrezno poskrbeti," so zapisali. "MK je v vseh teh letih dokazala, da zmore učinkovito in ustrezno upravljati z zavetiščem, za optimalno poslovanje pa je seveda potrebnih nekoliko več finančnih sredstev," ponovno omenijo perečo problematiko financiranja.

"Težko sprejmem, da pri vseh milijonih, s katerimi razpolagajo Istrske občine, se ne najde še tistih nekaj sredstev, s katerimi bi zagotovili normalno poslovanje in obratovanje zavetišča, kot so že opozorili v sindikatu MK," z zaskrbljenostjo pove Vida Gračnar, predsednica Oljke. "Z nekaj dobre volje in zadostne podpore pri sprejemanju proračuna 2022 lahko župani skupaj z občinskimi svetniki in svetnicami dokažemo, da imamo radi živali," še dodaja. Za komentar ob izjavi stranke Oljka smo poklicali tudi njenega generalnega sekretarja Patrika Perošo, ki nam je v hitrem telefonskem pogovoru povedal le, da deli mnenje predsednice in s stališčem stranke soglaša

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija