OD OBRTNIKA DO PODJETNIKA: Uspešni posamezniki inkubirancem zaupali svoje skrivnosti

Koper

Po uspešno zaključenem natečaju 13. Podjetna Primorska je Univerzitetni inkubator Primorske (UIP) danes priredil okroglo mizo z naslovom Od obrtnika do podjetnika. V sproščenem vzdušju je beseda tekla o pasteh in prednostih, ki jih na poti od obrtnika do podjetnika srečajo inovativni posamezniki. Skrivnosti poti do uspeha so iz prve roke predstavili zelo uspešni primorski podjetniki.

Muhamed Tairoski, Blaž Ćeklić in Nenad Jeftenić (od leve proti desni)

Z direktorjem UIP Blažem Ćeklićem sta se pogovarjala Muhamed Tairoski iz podjetja T-MOMO in Nenad Jeftenić iz podjetja Elektromont. Podjetnika sta udeležencem okrogle mize predstavila svojo podjetniško pot, vse od začetkov pa do uspehov, s katerimi se lahko pohvalita danes. Tairoski skupaj z brati upravlja agencijsko podjetje z 200 zaposlenimi, ki je bilo v zadnjem letu izbrano za najboljše podjetje v Luki Koper, Jeftenić pa z 'le' 22 zaposlenimi v Sloveniji in na Hrvaškem nudi kompletno vzdrževanje na objektih v velikosti večjih trgovskih centrov.

Sogovorniki so se strinjali, da mora imeti vsak podjetnik pred pričetkom podjetniške poti dobro začrtan cilj, ki ga želi doseči. Vztrajati mora kljub padcem, ki so sestavni del podjetništva. Kot je dejal Jeftenić: "Ni uspeha brez padca." Če na podjetniško pot ne stopa sam, morajo biti v ekipi naloge jasno razdeljene in opredeljene, saj, kot je dejal direktor UIP, prepogosto prihaja do nesoglasij in razhodov. "V zadnjem obdobju smo na Inkubatorju imeli tri primere, ko so se razšle zmagovalne ekipe Podjetne Primorske. Člani niso imeli enakih ciljev, niso imeli točno določenih vlog v podjetju," je povedal Ćeklić in poudaril, da je dogovor bistven del uspešnega podjetništva.

Dotaknili so se tudi tabu teme v slovenskem okolju, in sicer stečaja. Kot je poudaril Ćeklić, stečaj ni dokaz neuspeha ali nečednih poslov v ozadju: "V Nemčiji že štartajo z idejo, da bo osem od desetih start-up podjetij, ki jih bodo financirali, propadlo." Pri nas je situacija drugačna, predvsem v Inkubatorju, kjer osem od desetih Inkubirancev dejansko uspe in ostane v podjetništvu, moramo pa spremeniti mentaliteto in slabša obdobja sprejeti kot del podjetništva.

Sogovorniki so se pogovarjali tudi o predaji dela v roke zaposlenim, ko se podjetje razvije in razširi. Le ena oseba namreč težko opravlja izvajalska in direktorska opravila. "Treba je zaupati svojim zaposlenim, da bodo to delo opravili enako dobro kot ti," so se strinjali. Dogodek je bil hkrati odlična priložnost za pogovor udeležencev s podjetniki, za mreženje ter izmenjavo mnenj in dobrih praks.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija