NEVARNA VOŽNJA MLADEGA UKRAJINCA PREBLIZU OBALE: Pa še izpit za voditelja čolna je imel ponarejen!

Kronika

Včeraj ob 11.45 so imeli koprski pomorski policisti v postopku 30-letnega državljana Ukrajine, ki je z vodnim skuterjem plul preblizu obale. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da se je moški izkazal s ponarejenim potrdilom o usposobljenosti za voditelja čolna, zato ga bodo kazensko ovadili.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 235 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi telesnimi poškodbami. Zasegli so motor in moped. S področja kriminalitete so obravnavali devet tatvin in dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali petkrat.

Včeraj ob 9.12 je v križišču pri Inde prišlo do prometne nesreče, v kateri se je lažje telesno poškodovala 32-letna ženska. Policisti so z ogledom ugotovili, da je 55-letni moški zaradi neprilagojene hitrosti s kombiniranim vozilom trčil v zadnji del osebnega avtomobila in tako povzročil prometno nesrečo. Zoper povzročitelja sledi hitri postopek z odločbo.

Ob 9.43 se je v eni od tehničnih trgovin na območju Kopra poškodoval 56-letni delavec. Policisti so z ogledom ugotovili, da je šlo za splet nesrečnih okoliščin in da dogodek ni posledica kaznivega dejanja. O ugotovitvah bodo s poročilom obvestili tožilstvo.

Opoldne je domačin v bližini Sušaka našel bombo iz druge svetovne vojne. Policisti so kraj najdbe zavarovali, nadaljnji postopek pa so prevzeli delavci Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi iz Ljubljane, ki so bombo na kraju uničili.

Zaradi suma nedovoljene predelave so koprski policisti 17-letnemu moškemu odredili izredni tehnični pregled, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je skuter nedovoljeno predelan. Kolo z motorjem je bilo mladoletniku zaseženo, zoper njega pa podan obdolžilni predlog.

Ob 20. uri so imeli sežanski policisti v postopku 55-letnega moškega, ki je vozil motorno kolo brez vozniškega dovoljenja. V postopku je odklonil alkotest in odrejen hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil. Moškemu je bil zato odrejen strokovni pregled, ki ga je prav tako odklonil. Kršitelju so policisti motorno kolo zasegli, zoper njega sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Koprski policisti so ob 23.13 posredovali pri sporu med partnerjema. Moškemu, ki je kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru so izdali plačilni nalog.

Neznani storilec je v zadnjih desetih dneh na Istrski cesti v Kopru ukradel moško gorsko kolo znamke Nakamura. Lastnika je s tem dejanjem oškodoval za 1.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Fotografije so simbolične. 

Ilegalne migracije

Policisti so včeraj v bližini Kozine prijeli pet ilegalnih migrantov. Gre za državljane Afganistana, ki bodo danes vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V jutranjih urah je bila prav tako na območju Kozine opažena večja skupina ilegalnih migrantov. Policisti so zaenkrat prijeli 46 oseb, njihova državljanstva še niso znana, saj postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija