NE ŽELITA IZDATI SPOLA 17-MESEČNEGA OTROKA: Kaj je njun razlog? (VIDEO)

Svet

Starša prijateljem in sorodnikom ne želita izdati spola njunega 17-mesečnega otroka. Razlog? Želita ga zaščititi pred spolnimi razlikami, ki so vkovane v družbo. Eden od starih staršev je njuno skrivnost razkril šele po 11 mesecih, ko je otroku zamenjal pleničko.

Hobbit Humphrey in Jake England-Johns

38-letna Hobbit Humphrey in 35-letni Jake England-Johns iz Anglije sta se odločila, da ne bosta nikomur, niti svojim bližnjim, razkrila spola njunega otroka. 17-mesečnika, ki sta ga poimenovala Anoush, zato oblačita tako v deška kot dekliška oblačila. Od prijateljev in sorodnikov zahtevata tudi, da se na otroka obračajo z zaimkom 'oni', piše Daily Mail.

Par je v televizijski oddaji na BBC One pojasnil, da sta se za ta korak odločila, ker je bil to edini način, da ljudje ne bi ravnali z otrokom kot s punčko oziroma kot s fantkom. Pogosto namreč slišimo, da je roza barva le za dekleta, da se punčke ne smejo igrati z avti, da fantje ne smejo jokati in podobno. Kot sta še dodala, se bo kasneje otrok sam odločil, katerega spola si želi biti.

Anoush

Prepričana sta, da poznavanje spola vpliva na naše obnašanje in nam ne dovoli, da smo do osebe nevtralni. "Hočeva, da je otrok, to kar je. Da se sam odloči, ne pa, da mu to določa družba." Kot sta dejala, je Anoush zelo igriv in radoveden otrok, zanima ga čisto vse in ni obremenjen s 'pravili'.

Humphreyjeva in England-Johns nista osamljen primer pri 'brezspolnem' vzgajanju otroka. Tako komedijant Russel Brand kot filmska igralka Kate Hudson sta izjavila, da bosta svojega otroka vzgajala nevtralno, ne kot deklico ali dečka. Prejšnji teden pa je pevec Sam Smith svoje oboževalce nagovoril, naj se nanj obračajo z zaimkom 'oni' in ne 'on'.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija