NA VRH ISTRABENZ TURIZMA "POČIVALŠKOV KADER": Nadzorniki izbrali novega predsednika uprave

Piran

Družba Istrabenz Turizem bo novembra dobila novega predsednika uprave. Vodenje turističnega podjetja v lasti DUTB bo prevzel Marko Tišma, so, kot danes pišejo Primorske novice, nadzorniki odločili na seji minuli petek. Tišma bo na tem mestu zamenjal Andreja Laznika, ki je konec septembra odstopil iz osebnih razlogov.

Tišma je nekdanji neizvršni direktor upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Je nadzornik Term Olimia, v preteklosti pa je bil direktor Večera in zaposlen v Novi KBM. Veljal naj bi ga za kader gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, navaja časnik.

Za to mesto so se po navedbah Primorskih novic potegovali še vodja Mladinskega zdravilišča Debeli rtič Ana Žerjal, nekdanji predsednik uprave Term Olimia Mladen Kučiš, ki naj bi sicer sredi izbora odstopil, ter dva nekdanja zaposlena v Istrabenz Turizmu.

Tišma bo mandat v vrhu Istrabenz Turizma nastopil 1. novembra. Do tedaj bo družbo skupaj s članom uprave Alešem Buležanom začasno vodil podpredsednik nadzornega sveta Nejc Vesel.

Istrabenz Turizem naj bi bil po načrtih del Slovenskega turističnega holdinga. Zanj je pomembna konsolidacija državnega lastništva v družbi Sava, ki so ji upniki konec septembra podaljšali rok za poplačilo dolga. Njegova ustanovitev se je tako znova zamaknila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija