Na Pristaniški povozil kolesarko

Kronika

Ob 8. uri zjutraj je 46-letno domačinko na Pristaniški ulici s prednjim kolesom zadel voznik rumenega kolesa z motorjem. Domačinka je padla in se lažje poškodovala. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kradli po trgovinah

V koprski trgovini sta hrvaški državljanki v petek ukradli več kosov oblačil, v vrednosti nekaj več kot 100 evrov. Policisti ju bodo kazensko ovadili, saj je odgovorna oseba podala predlog za pregon.

Odkrili ukradeni Audi A6

V soboto ob 2.28 uri so policisti na bencinskem servisu na Fernetičih odkrili Audi A6, letnik 2007, ki je bil ukraden v Italiji. Vozil ga je 23-letni državljan Romunije, ki je na vozilo namestil druge registrske tablice. Romuna so pridržali, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja.  

21-letnik grozil varnostnikom

V soboto ob 2.52 uri so nas poklicali varnostniki s koprskega lokala, da imajo osebo, ki je nasilna in grozi varnostnikom. Policisti so pridržali 21-letnega razgrajača, pri tem so uporabili tudi prisilna sredstva. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

Prometna nesreča na Šmarski cesti pri Kopru

Včeraj ob 10. zjutraj je na Šmarski cesti v Kopru prišlo do prometne nesreče. Povzročila jo je 70-letna državljanka Italije, ki je za zaradi neustrezne varnostne razdalje z osebnim avtomobilom trčila v voznika osebnega avtomobila, 46-letnega državljana Italije. Ta je stal za 68-letnim Dekančanom, ki je zavijal levo in trčil vanj. V srednjem vozilu državljana Italije sta se dva sopotnika lažje poškodovala. Ob 11. uri je bil sproščen promet.

Zaprl pot motoristu

Včeraj ob 13. uri se je v Šalari (Koper) zgodila prometna nesreča. 50-letni voznik osebnega avtomobila iz Nemčije je zaradi nepravilnega premika zaprl pot vozniku motornega kolesa, ki je pripeljal z neprilagojeno hitrostjo in trčil v zadnji del osebnega avtomobila. Motoristu, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so izdali policisti plačilni nalog, tujcu pa izrekli globo. 

Maja |  04 .09. 2013 ob  17: 40
Upam, da kdo od odgovornih tukaj to bere: NUJNO postaviti redarje ali policijo na vso Promenado, od Semedeljske do Vojkovega nabrežja, kdor se tam ne sprehaja ali živi, si ne more misliti kaj se dogaja... dokler ne bo tragedije, ne boste ukrepali?!!! Skuterji nimajo kaj delat na pločnikih!!!!!!!
@@@@@ |  04 .09. 2013 ob  12: 50
mislim...dosadan...lahko si tudi tako razlagaš, če ne razumeš oziroma ne znaš drugače...
pokaži mi kje sem napisal da so vsi motoristi "pridni"...
pa glede SSKJ-ja pa raj nebi...nisem ravno prepričan če si tole knjigo kdaj držal v roki, kaj šele prebiral...glede na tvoje slovenačko izrazoslovje (kenjaj, dosadan,,,)..
@@@@ |  03 .09. 2013 ob  22: 30
Res si dosadan ej. Če nisi razumel na koga sem se jezil, je žalostno. In ne govori mi, da so motoristi samo ta pridni, ostali pa so nekaj drugega ker vsak, ki vozi motor je po definiciji motorist.
SSKJ pravi: Motorist: kdor vozi motorno kolo

Česa ne razumeš?
ga poči okoli kepe |  03 .09. 2013 ob  15: 13
Ko gre mimo ga poči okoli kepe. Pa naj si sam policaja
pokliče (kar ne bo ker bo fasal še 1X od njega).
Al pa ga močno primi pa uščipn, cvilijo ko pičkice.
Frida |  03 .09. 2013 ob  13: 50
ŽIVI OBUP in katastrofa, da so skuteristi še vedno prosto na promenadi - kar pripravijo naj se drugo leto, ko bodo po zakonu morali registrirat tudi tista svoja jajca, potem pa iskreno upam še za dve tri kamere ob promenadi, da se poslika kršitelje in bo problem rešen! Trenutno jih je nemogoče ujet, tudi če jih dobijo, jim ne morejo praktično nič - neregistriranega vozila ne moreš fotografirat in oglobit. Močno si želim, da se to naslednje leto spremeni. In govorim ne samo v imenu vseh staršev z otroki, ki jih je groza spustit malčka z roke in skočijo ob najmanjšem "zzz", ampak tudi vseh ostalih, sprehajalcev psov, starejših in drugih ljudi, ki jim ni jasno, zakaj so skuterji dovoljeni na PEŠ CONI! BEDA OD BEDE!!!
@@@ |  03 .09. 2013 ob  13: 42
pismo..res si nepismen...preberi si še en x..prosim te lepo...napisal sem da ME MOTIJO pacinti ki se vozijo po semedelski promenadi...poglej si klasifikacijo oziroma kategorije katere so zapisane v vozniškem dovoljenju....če ga seveda imaš...
in nisi edini ki je koga izgubil na cesti...mislim...to sploh ni poanta debate v tem primeru!!
in lepo te prosim....ne seri mi s temi goldwingi ipd....prepričan sem da nisi videl niti enega na semedelski...zato ne kenjaj (al kako si že napisal - mislim - tvoj besedni repertoar je primeren tvojem ozkemu in primitivnemu razmišljanju)...

mal več časa si vzami za razmislek...ne prehitevaj svojim umskih (ne)sposobnosti....
@@ |  02 .09. 2013 ob  22: 58
-1
dobro veš, kaj sem mislil in tam sem videl tudi malo večje motorje. Motorist ni samo čoperist ali nekdo z goldwingom ampak vsi. Poznam veliko motoristov in 50% jih je pridnih, ostalih 50% pa so navadni divjaki, čeprav so moji prijatelji. 2 sem že izgubil zaradi divjanja na cesti, in upam, da je to konec. Če bi vozili avte bi napisal "prekleti vozniki" pa se to ne nanaša na traktoriste, kamioniste, in vse voznike. Tako da ne kenjaj in priznaj, da so velika nadloga, kar pa zamerim ostalim motoristom je to, da se vedno kurčijo in nabijajo po gasu na cestah v conah umirjenega prometa samo da se vidi, da imajo velike motorje. (in majhne organe). In tudi to so motoristi. ali ne?
@gringo |  02 .09. 2013 ob  20: 39
Gringo....vzami si minuto časa..pa zadihaj malo preden ustreliš tako veliko bedarijo....
napisal si "prekleti motoristi"......kaj ti ni jasno....?!
naj ti obrazložim razliko med motoristi in primitivci ki divjajo po semedelski (ki mimogrede gredo tudi meni na živce)..
motorist je človek ki vozi MOTOR in ne skuter....štekaš...eni delajo brm brm..skuterji pa samo zzzzzzz!!!
a si kdaj vidu kakega motorista ki je divjal po semedelski promenadi.....ma prosim te lepo ne!!!!
tako da ne širit tvoje primitivno ozke miselnosti in metat vse kar se premika z dvokolesniki.....
Gringo |  02 .09. 2013 ob  20: 02
Prekleti motoristi!!! Ko grem z otrokom ven, ga moram vedno držat za roko ker nam motoristi vozijo po glavah!!! In po promenadi, po semedelski in povsod drugod kjer jim ni mesto. Naj že enkrat prepovejo vožnjo po pločnikih in naj se vozijo samo po cesti, kjer jim je mesto. Pa ukinit te skuterje 25km.
ups |  02 .09. 2013 ob  19: 10
Se je mudilo na sejo.....
Tam |  02 .09. 2013 ob  18: 19
Naj že enkrat odstranijo te preklete skuterje iz mesta!
Semedelska promenada je kot vojna cona, stalno moreš gledat okoli da te kdo ne zbije. In tudi po centru Kopra dirkajo v tistih ozkih ulicah, kjer se niti nimaš časa umaknit preden prileti vate. Tega v nobeni civilizirani državi ne vidiš, še posebej ne v mestih kjer so turisti.
poštar |  02 .09. 2013 ob  17: 17
-1
je lovu ravnotežje, pa.....
1