NA PRIMORSKI AC VOZILI V NAPAČNO SMER: Kdo je voznike v zastoju napotil k obračanju?

Koper

Delavci Darsa so zjutraj sanirali škodo po četrtkovi prometni nesreči na primorski avtocesti v smeri proti Kopru, v nasprotni smeri pa je prehitevalni pas še zaprt, je za STA povedal vodja Darsove baze v Postojni Sašo Svetlin. Medtem še ni jasno, kdo je voznike v zastoju napotil k obračanju. Pojasnila policije je pričakovati v popoldanski izjavi.

Do omenjene nesreče med Razdrtim in Postojno pred počivališčem Studenec proti Ljubljani je prišlo zaradi počene pnevmatike na enem od tovornjakov, ki ga je zaneslo, zaradi česar je prebil ograjo in na nasprotni strani avtoceste trčil v drug tovornjak. Cesta je bila v tej smeri več ur zaprta.

Kot pa je razvidno iz posnetka, objavljenega na družbenih omrežjih, so nekateri vozniki v zastoju začeli obračati avtomobile in voziti v nasprotno smer. Iz Darsa so v odgovoru enemu od uporabnikov Twitterja v zvezi s tem odgovorili, da naj bi po dogovoru s policijo reševanje v zastoju ujetih vozil potekalo tudi na ta način.

Policija ni dala takšnih navodil

Pojasnila policije o dogajanju STA še čaka, spletni portal 24ur pa piše, da so na Policijski upravi Koper povedali, da takšnih navodil za obračanje vozil niso dali in da je takšno početje nedovoljeno, ob tem pa tudi zelo nevarno.

Vodja postojnske baze Svetlin je danes pojasnil, da glede kolone nasproti vozečih avtomobilov, ki se je pojavila v videoposnetku, ni odločal nihče, pač pa, da so se vozniki, ki so se nahajali prvi pred prizoriščem prometne nesreče, po njihovih informacijah začeli obračati samoiniciativno.

"Ko so naši zaposleni to videli in je bil odsek na Razdrtem že zaprt, so predlagali, da bi obrnili vsaj tiste, ki so bili v koloni zadnji in praktično tik pred priključkom. Policist je takrat to potrdil, a so kmalu s tem prenehali. Res pa je, da se je nato pripeljala druga policijska patrulja, ki pa menda o tem ni bila obveščena," je dogajanje pojasnil Svetlin. Navodila za takšno obračanje na avtocesti sicer lahko izda samo policija, je dodal.

????????ZASTOJI! ❗️Na primorski avtocesti od Postojne proti Ljubljani nastajajo zastoji. Zamude je za približno pol ure....

Objavil/a Promet.si dne Četrtek, 01. junij 2023

Včeraj še več nesreč na primorski avtocesti in vipavski hitri cesti 

Na primorski avtocesti in vipavski hitri cesti je popoldne in zvečer prišlo še do več drugih nesreč, predstavnik Darsa pa pojasnjuje, da je ta seveda daleč najbolj obremenjena cesta v državi, kar velja tako za osebna kot za tovorna vozila. Ob tem so tudi sicer četrtki in petki iz smeri Italije najbolj obremenjeni s tovornim prometom, zaradi česar se je zastoj začel delati tudi v smeri od Vipave proti Nanosu, tako da so občasno zapirali predor Podnanos.

Ko se je promet na tem delu le sprostil, pa je prišlo še do naleta treh osebnih vozil, zaradi česar je bila za slabo uro zaprta tudi omenjena hitra cesta od Ajdovščine proti Vipavi.

"Tukaj konkretno je šlo nekaj precej narobe"

V zvezi z dogajanjem so se oglasili iz zavoda Ustvarimo Reševalni pas na avtocestah, kjer pravijo, da iz posnetka ni mogoče ugotoviti, ali je nekdo voznikom izdal ukaz o obračanju vozil in vožnji v nasprotno smer, zato ne morejo trditi, kdo je ravnal narobe.

"Dejstvo je, da se je v trenutku, ko so vozila želela zapustiti zastoj z vožnjo v nasprotno smer, po pravilni smeri vožnje pripeljalo policijsko vozilo na nujni poti. Dejstvo je, da je tukaj konkretno šlo nekaj precej narobe," pravijo v zavodu in terjajo uradna pojasnila.

Spoštovane sledilke in spoštovani sledilci, veliko vas nam je pisalo in pošiljalo povezavo do posnetka, ki prikazuje...

Objavil/a Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah dne Četrtek, 01. junij 2023

Na policiji so pojasnila glede četrtkovih zastojev na primorski avtocesti in opozorila glede varne vožnje v času večjih prometnih obremenitev med prihajajočo turistično sezono napovedali v okviru izjave za medije ob 13.30.

Opozorilo: Na primorski avtocesti povečan promet tudi ta vikend

Na primorski avtocesti je precej povečan promet pričakovati tudi ta konec tedna. Že zdaj do občasnih zastojev prihaja v smeri od Unca proti Ljubljani, pri čemer na portalu Promet.si opozarjajo, da je na posameznih območjih vozni pas zaseden s tovornjaki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija