NA OBČINI PIRAN OČITNO NAŠLI 'OSEBO Z MOČNIM KARAKTERJEM': Z začetkom aprila bodo dobili novega direktorja občinske uprave

Piran

Po razpisu, na katerega se je javilo osem kandidatov, je bil po sklepu župana Đenia Zadkovića imenovan za novega direktorja piranske občinske uprave Daniel Tomljanović. Novi direktor bo začel predvidoma voditi občinsko upravo z začetkom prihodnjega meseca. Piranski župan se je odločil za Daniela Tomljanovića na podlagi njegovih dolgoletnih izkušenj v domačem in mednarodnem poslovnem okolju, so sporočili s piranske občine.

Spomnimo, da so v Piranu iskali novega direktorja občinske uprave s precej neobičajnim oglasom. Poleg zahtevanih pogojev je bilo zaželeno, da bi bila to "oseba z močnim karakterjem, ki bo pri zaposlenih vzbujala zaupanje in iz njih izvabljala najboljše lastnosti, bo imela izvrstne komunikacijske sposobnosti, razvajala bližnje z optimizmom, bo samozavestna, vedno lucidna, bo znala strateško razmišljati in delovati, bo reševala probleme, a jih ne povzročala in bo vedno delovala v skupnem, ne pa osebnem duhu."

Kdo je Daniel Tomljanović?

Daniel Tomljanović, rojen leta 1976, je univerzitetni diplomirani inženir s področja tehnologije prometa. Poklicno pot je začel kot študent leta 2000 v družbi Intereuropa d.d., kjer je zasedal različne položaje. Leta 2006 je sprejel ponujeni izziv regionalnega managerja na Kitajskem in nekaj časa živel ter delal v Šanghaju. Leta 2007 je z željo po izpopolnjevanju podpisal pogodbo za delo pri mednarodnem ladjarju MSC – Mediterranean Shipping Company, podružnica Koper, kjer je na začetku zasedal mesto vodje tranzitnega oddelka. Nato je prevzel vodenje komerciale.

Leta 2013 je bil imenovan na mesto izvršnega direktorja uprave Luke Koper d.d., kjer je pokrival področje operative ter prodaje. Leta 2015 je postal solastnik podjetja VV – LOG d.o.o., kjer zaseda mesto direktorja. Podjetje VV – LOG  je bilo leta 2017 nominirano za Gazelo leta. Želja po dodatnih znanjih ga je pripeljala do dodatnega usposabljanja, kjer si je pridobil različne certifikate s področja logistike. Je imetnik certifikata za nadzornika, izdanega pri Združenju nadzornikov Slovenije, so sporočili s piranske občine.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Hamler |  04 .03. 2020 ob  18: 12
Lucidno in stratesko, tako se je Puranović vsedel na skret v obcini. Sedaj je krog sklenjen, GGM je na okolju, v nadzornem svetu je svetnik R. Fakin, in stratesko Pujsomanović sedaj na obcini. Da se bo lazje pripravljalo teren za potrjevanje na obcinskem svetu pa tudi za potrjevanje taksnih in drugacnih kombinacij iz okolja za kar imamo sedaj prave specialce, ki na koncu bodo kazali prst en na drugega. Seveda nevednost je cloveska stvar, tako kot bi za stvari v kontenerjih, ki tam ne bi smele biti, vedelo nicesar. EEEE fantje, prevec se dela po domace, bi rekel moj nonic.
Olgo Franco |  03 .03. 2020 ob  22: 42
Baje fešta še traja odkar je zapustil aktualno delavno mesto ????????
Mojcaa2 |  03 .03. 2020 ob  22: 33
11
O joj joj!
Tom |  03 .03. 2020 ob  14: 22
OK, če on postane direktor občinske uprave, kdo ga potem nasledi kot svetnika, kdo pride notri?
Veronika Izabela |  03 .03. 2020 ob  14: 11
@max ... Verjetno se je odločil za tovrsten izziv na podlagi "nenavadnega" razpisa. Vsekakor pa je boljše, da se je Genio odločil za gospodarstvenika, kot pa uradnika, za kakršne drži, da iščejo raje razloge za kaj se nekaj ne da, kot da bi iskali rešitve.
max |  03 .03. 2020 ob  14: 03
12
Sprašujem se kakšni so vzvodi in motivacije človeka, ki je uspešen gospodarstvenik, celo nekdo , ki je iz nič ustvaril uspešno podjetje, motiviran za prevzet tako mesto. Vsekakor srečno!