NA ODVZEM BRISA V ZD IZOLA: "Mi smo pripravljeni," zatrjuje Evgenij Komljanec (FOTO)

Izola

V Sloveniji še vedno ni potrjene okužbe z novim koronavirusom. Do včeraj do 18. ure so pristojni opravili 255 testiranj, vsa pa so bila negativna, je zapisano na spletnih straneh vlade. Prve primere okužbe z novim koronavirusom so sicer v minulih dneh potrdili tudi ob italijanski meji s Slovenijo, v Gorici, Trstu in Vidmu. Za odvzem brisa lahko na Obali izberete Zdravstveni dom (ZD) Izola. "Niso vsi ogroženi, življenje poteka normalno," ob tem miri direktor Evgenij Komljanec.

"Mi smo pripravljeni. Uvedli smo triažno točko, kjer usmerjamo ljudi," pravi direktor ZD Izola Evgenij Komljanec, ki dodaja, da poskušajo v njihovi ustanovi pojasniti ljudem, da so stvari pod kontrolo in da pretirana zaskrbljenost ni potrebna.

"Strah je primeren situaciji. Pomembno je, da tudi mi ne kažemo pretirane zaskrbljenosti," razlaga Komljanec, ki priznava, da prve dni niso vedeli, kako se obrniti, zdaj pa so opremljeni in pripravljeni.

Ob tem prvi mož ZD Izola poudarja, da naj ljudje, ki sumijo okužbo s koronavirusom, ne hodijo v zdravstveni dom. Bris jim lahko namreč vzamejo tudi doma, tak primer so denimo imeli včeraj. Če pa se kdo testira v zdravstvenem domu, gre takoj v izolirno sobo in se ob odhodu iz ustanove ne sreča z drugimi ljudmi. Napotijo ga domov, kjer nato dobi nadaljnja navodila.

Direktor ZD Izola Evgenij Komljanec

Komljanec tudi pravi, da vsakemu pacientu ne dajejo zaščitne maske, temveč le tistim, ki kašljajo in imajo vročino"Težava je, da vsi pretirano nosijo maske," pravi in dodaja, da je najbolj pomembno, da se izogibamo pretiranim stikom. Tak primer imajo denimo dopoldne v čakalnici pred laboratorijem, kjer se ljudje pogovarjajo in pri tem stikajo glave. Ob tem jih zdravstveno osebje opominja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija