KAKO V PIRANU NAPREDUJEJO Z ISKANJEM OSEBE Z MOČNIM KARAKTERJEM? Osem prijav, sredi meseca na vrsti razgovori, med kandidati ni Sabine Mozetič

Piran

Občina Piran je 14. januarja objavila javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta na položaju direktorja občinske uprave. V naslednjih osmih dneh se je na razpis prijavilo osem kandidatov. Kot so nam razkrili na piranski občini, med njimi ni Sabine Mozetič, s katero se je za to delovno mesto "zelo resno pogovarjal" župan Đenio Zadković, in s tem tudi potrdili naše informacije, da se bivša direktorica koprske občinske uprave ni prijavila. 

Za mesto direktorja piranske občinske uprave je prispelo osem prijav, vse so bile, po pojasnilih občine, popolne. "Razgovori s kandidati bodo potekali sredi februarja," so nam povedali na občini, kjer pa nam imen prijavljenih kandidatov niso mogli razkriti. Navedli so le, da med njimi ni Sabine Mozetič, nekdanje dolgoletne direktorice koprske občinske uprave, s katero je piranski župan vodil "zelo resne pogovore" na to temo. 

V Piranu bodo novega direktorja občinske uprave dobili predvidoma konec tega meseca, so nam še povedali na občini.

Spomnimo, da je bil oglas, s katerim so v Piranu iskali novega prvega moža občinske uprave, precej nenavaden. Med pogoji, ki jih mora novi direktor izpolnjevati, so najmanj univerzitetna ali visoka strokovna izobrazba s specializacijo ali magisterijem ter najmanj sedem let delovnih izkušenj, poleg tega pa si želijo, da bi bila to "oseba z močnim karakterjem, ki bo pri zaposlenih vzbujala zaupanje in iz njih izvabljala najboljše lastnosti, bo imela izvrstne komunikacijske sposobnosti, razvajala bližnje z optimizmom, bo samozavestna, vedno lucidna, bo znala strateško razmišljati in delovati, bo reševala probleme, a jih ne povzročala in bo vedno delovala v skupnem, ne pa osebnem duhu." Kdo bo izpolnjeval vse te pogoje, naj bi bilo torej znano v kratkem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  05 .02. 2020 ob  12: 47
Če je gospod župan "vodil zelo resne pogovore" SAMO z enim kandidatom in z ostalimi ne, pomeni da je apriori nekoga preferiral in v kolikor bi se ta oseba prijavila in bila izbrana, bi to bilo zelo sporno. Verjetno pa je to izjavil v svoji sveti preprostosti. Ker ne razume.

#LapsusZadkovic