NA EP ZA JADRALNI RAZRED FIREBALL V PORTOROŽU 70 POSADK: Slavila sta Britanca (FOTO)

Piran

V Portorožu se je minuli konec tedna zaključilo odprto evropsko prvenstvo za jadralni razred Fireball. Med sedemdesetimi posadkami sta se najbolje odrezala Tom Gillard in Andy Thompson iz Velike Britanije.

Odprto evropsko prvenstvo v razredu Fireball je jadralcem v Portorožu postreglo s spremenljivimi vetrovnimi pogoji. Prva dva dneva jim je ob šibkem vetru uspelo odpeljati zgolj po en plov, četrtek in petek pa sta postregla s sunki vetra iz različnih smeri in z jakostjo do 16 vozlov. Regate, ki jo je organiziral Jadralni klub Pirat Portorož (JK Pirat) v sodelovanju z Jadralnim klubom Fireball Slovenija in Jadralno zvezo Slovenije, se je udeležilo 70 posadk iz Avstralije, Belgije, Češke Francije, Irske, Italije, Švice, Velike Britanije in Slovenije.

Nagrade so podelili najboljšim posadkam v skupni razvrstitvi, posadkam na klasičnih lesenih jadrnicah, mešanim posadkam in posadkam U25, v kateri sta slavila Piratovca Jaka Valjavec in Teo Gerželj.

Posebno nagrado so organizatorji podelili posadkam, v katerih je seštevek let posameznih članov presegel številko 125. Takih posadk je bilo 12. Med njimi sta bila tudi Švicarja Claude Mermod in Ruedi Moser, ki potrjujeta dejstvo, da leta pri jadranju niso ovira.

V spremenljivih vetrovnih pogojih je zmago slavila britanska posadka Tom Gillard in Andy Thompson pred posadkama Vincent Horey in Dave Wade (Velika Britanija) ter Claude Mermod in Ruedi Moser (Švica). Najboljša slovenska posadka Miran Guštin in Domen Hostnik (JK Pirat) je prvenstvo končala na 28. mestu.

Med mešanimi posadkami sta slavila Johanka Napravnikova Koranova in Jakub Napravnikov iz Češke, druga sta bila Avstralca Heather Macfarlane in Chris Payne, tretja pa Jash Porter in Cara Mcdowell iz Irske.

Med slovenskimi posadkami so se najbolje odrezali jadralci JK Pirat, in sicer v kategoriji U25. Prvo mesto sta zasedla Jaka Valjavec in Teo Gerželj, druga sta bila Ana Planinšič in Rok Kovačič pred Italijanoma Eliso in Marcom Ascolijem.

V kategoriji klasične barke sta slavila Livia Eugenia Kostka in Tommaso Bono iz Italije, druga sta bila Čeha Karel in Matej Smetana, tretja pa je bila slovenska posadka Erik in Maks Potočar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija