NA ČRNEM KALU PROMET NADZIRAJO KAR VOJAKI: Kakšne pristojnosti imajo mešane patrulje? (FOTO)

Koper

Bralec nas je obvestil, da je včeraj okoli 13. ure na Črnem Kalu izvajala kontrolo prometa mešana patrulja, se pravi policist in vojak Slovenske vojske. Bralec se ob tem sprašuje, ali niso mešane patrulje namenjene nadzorovanju ilegalnih prehodov državne meje ali jim je vlada morda razširila obseg pristojnosti. Za pojasnila smo se obrnili na koprsko policijsko upravo.

Kot so povedali na PU Koper, vojaki sodelujejo s policisti pri varovanju državne meje na podlagi Zakona o obrambi in sklepa o izvajanju pooblastil Slovenske vojske pri varovanje državne meje, ki je v veljavi od leta 2015.

"Pripadniki vojske pri izvajanju teh nalog nimajo policijskih pooblastil in v skupnih patruljah samo varujejo postopke, ki jih vodijo policisti z osebami," je pojasnila predstavnica za stike z javnostmi na PU Koper Anita Leskovec.

So pa ti postopki in metode dela različni, med drugim nadzorujejo tudi vozila na širšem območju ob državni meji, je še povedala. Nadzor državne meje tako ne poteka zgolj tik ob državni meji, kar je zmotilo našega bralca, ampak na širšem območju državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  02 .12. 2020 ob  15: 18
-1
Verjetno že dolgo niste bili po prestolnicah eu in še kje? Tam te je vojska oborožena do zob pričakala na letališčih, pred vsemi znamenitostmi... Tako, da ni treba zganjat polemike!
Stric iz ozadja |  02 .12. 2020 ob  14: 37
A vas je strah NAŠE vojske? Riti usrane! Kaj bi bilo, če pride druga? Si že predstavljam podgane, ki bežijo......