NA AVTOCESTI V NAPAČNO SMER: Policisti skakali iz avtomobila pred divjimi manevri voznika

Kronika

Gorenjski policisti so ponoči obravnavali alkoholiziranega voznika osebnega vozila, ki je na avtocesti od Vodic proti Karavankam vozil v napačno smer in ogrožal promet. Poškodovan ni bil nihče, do nesreče ni prišlo zaradi pravilnih dejanj voznikov in aktivnosti policije, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Po prijavi, da na gorenjski avtocesti proti Karavankam avtomobil vozi v napačno smer, je več policijskih patrulj začelo izvajati ukrepe za varnost na avtocesti. Ena od patrulj je z modrimi lučmi peljala proti njemu, srečali so se pri Brezjah, policisti pa so morali ob poskusu varne ustavitve zaradi njegovih nenadnih manevrov in velike ogroženosti celo za trenutek zapustiti službeno vozilo in se obvarovati. Nato so ga pri Radovljici uspeli ustaviti.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal več kot 0,52 mg/l alkohola, odrejen je bil tudi strokovni pregled. Proti vozniku poteka postopek zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, pri čemer ni bilo ugotovljeno, da bi šlo za namerno dejanje, pravijo na policiji. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Policija je poudarila, da so bili vloga policistov, zbrana dejanja voznikov in prijave dejavniki, ki so preprečili potencialno hudo nesrečo. "Ob tem poudarjamo še pravilo 'Vozi desno, prehitevaj levo!', ki je ob takih trenutkih še kako na mestu," so dodali.

Voznikom za primere, ko se pred njimi na avtocesti pojavi vozilo, ki vozi v napačno smer, svetujejo, naj takoj zmanjšajo hitrost in se umaknejo na vozni ali na odstavni pas. Vklopijo naj vse utripalke in ohranijo varnostno razdaljo. Naj ne prehitevajo in naj takšnega vozila ne poskušajo ustavljati na silo ali tako, da bi zapeljali proti njemu. Nepravilno vožnjo naj takoj prijavijo policiji na številko 113.

Če pa slišijo obvestilo o vožnji v napačno smer, naj se, če je možno, umaknejo z avtoceste ali zapeljejo na prvo počivališče oz. zmanjšajo hitrost vožnje, vozijo po voznem ali odstavnem pasu na varni razdalji do vozila pred njimi in ne prehitevajo, svetuje policija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija