MCDONALDS OBLJUBIL DVIG PLAČ: Najeli bodo še dodatnih 10.000 delavcev!

Svet

Restavracija hitre prehrane McDonalds je sporočila, da bo v ZDA dvignila plače in najela 10.000 dodatnih delavcev. Ameriška podjetja imajo težave z iskanjem delovne sile v času hitrega okrevanja gospodarstva po pandemiji covida-19. Plače tako zvišujejo tudi družbe, kot je McDonalds, ki so sicer znane po minimalnih plačilih.

McDonalds bo v restavracijah, ki so v ZDA v njegovi lasti, 36.500 zaposlenim dvignil plačo za povprečno deset odstotkov na najmanj med 11 do 17 dolarjev na uro za začetnike in najmanj med 15 do 20 dolarjev na uro za vodje izmen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Skupaj z našimi franšizojemalci se soočamo s težavami pri najemanju ljudi, če želimo ostati korak pred drugimi, pa moramo sproti obnavljati našo zavezo ponudbe enega najprivlačnejših paketov za zaposlene v industriji," je sporočil predsednik McDonalds USA Joe Erlinger.

Zvišanje plač velja le za restavracije, ki jih upravlja največja veriga restavracij hitre prehrane na svetu, ne pa tudi za franšizne restavracije, katerih lastniki se lahko odločajo po svoje.

Zvišanje plače pomeni, da bodo zaposleni v ameriških McDonaldsih dobili povprečno 15 dolarjev na uro, nekateri že letos, drugi pa do leta 2024. S tem se McDonalds približuje cilju demokratskih kongresnikov, ki zahtevajo dvig minimalne plače po ZDA na 15 dolarjev na uro.

McDonalds bo v naslednjih treh mesecih najel tudi 10.000 dodatnih delavcev, ker je začel promet v restavracijah z umirjanjem pandemije covida-19 naraščati.

S pomanjkanjem delavcev se zaradi hitrega okrevanja ekonomije soočajo po celotnem gospodarstvu ZDA. Celo Amazon, ki je sredi pandemije na veliko zaposloval, namerava v ZDA in Kanadi odpreti še 75.000 delovnih mest, novincem pa ob podpisu pogodbe ponuja 1000 dolarjev bonusa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  14 .05. 2021 ob  07: 14
Admin si lahko končno najde normalno delo