MARTINO LENASSI V. ŠOKIRALO, KAR POČNEJO OSNOVNOŠOLCI: "To, kar vidim danes, mi ni niti malo všeč" (VIDEO)

Koper

Znana fitness trenerka in certificirana mentorica Access Counsciounessa – program Zavedni starši - zavedni otroci – Martina Lenassi V. iz Prad, ki je tudi sama mama, se v svoji TikTok objavi sprašuje, kaj narediti, ko se tvoj otrok drogira in je star šele 13, 14 let. Šokiralo jo je namreč dogajanje na šagri, ki ga je videla na lastne oči.

Na TikToku je Martina Lenassi V. objavila video, ki si ga je v samo nekaj urah ogledalo 20.000 ljudi. V uvodu pove, da ne spi že dva dni, ker imajo pred hišo šagro in je "galama do štirih, petih zjutraj", saj se še po koncu zabave "mularija druži na parkirišču, cesti, pločnikih". A poudarek je drugje, pravi in nadaljuje z njenim opažanjem. Tudi sama je namreč odšla na šagro, tam pa videla kup otrok, starih od 13 do 16 let, v "zelo, zelo čudnem stanju".

Vendar šok je šele sledil. Kot razlaga, so bile pred njo na WC-ju tri osnovnošolke, ki so prišle ven bele pod nosom, pri tem pa se smejale in druga drugo spraševale: "Poglej, če imam kaj pod nosom? Kaj se mi vidi? Daj, pobriši me."

@martinalenassi

♬ suono originale - Oneness

Martina Lenassi je tudi sama mati, zato se je ob videnem začela spraševati, kaj jo čaka čez nekaj let, apelirala pa je tudi na ostale starše: "Ali opazite, če se vaš otrok drogira, če pije alkohol, kadi travo? Če je na koki, vi to opazite doma? Ali ti otroci nimajo urnika? Kaj to se žura do treh, štirih, petih zjutraj?"

"Jaz vem, da dokler nisem imela 18 let, sem imela uro, ko sem mogla biti doma in so me prišli starši iskat. Zdaj ti otroci nimajo več urnika, lahko delajo kar hočejo? To, kar vidim danes, mi ni niti malo všeč," je razočarana nad dogajanjem, ki ga je videla na šagri, ob tem pa staršem položila na srce, naj poučijo svoje otroke o nevarnosti drog in alkohola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  05 .06. 2023 ob  09: 55
-7
GOVNA in GNIDE! Vse to in še več je posledica VAŠE neodgovornosti in vaše sebičnosti ter ozkoglednosti. OVCE! Vsi nekaj lajate, ko pa je treba kaj dejansko narediti ins e odločiti, pa vsi prste prekrižane v žepoih ali pa fige držat. Poznano in doživeto. Povprečni IQ prebivalcev se je krepko znižal in smo že na ravni srednje Afrike. Ponovim: GOVNA in GNIDE dvolične in sebične!
Imperio  |  05 .06. 2023 ob  07: 49
13
Piran z največ drogeraši.
Izola center preprodajalec droge.
Luka Koper logistika za uvoz droge in banan.
Starši ne vzgajajo več otrok.
Ubogi otroci ki jih starši ne vzgajajo več.
Država zlorablja otroke. Woke lgtb.
In to je rezultat.
Če pa se kaj zgodi v Beogradu me boli qurac.
Naj pocrkajo. Smo jih že dovolj hranili.
Prognostik |  04 .06. 2023 ob  20: 25
-39
Laže. Vse kar je povedala se je zlagala. Putana lažniva.
Šperjo |  04 .06. 2023 ob  19: 54
16
najprej obsojam vsako drogiranje !!!
Tam je bilo okoli 1600 ljudi ali več . Vse metati v isti koš ni prav . Ob 2 se je muzika končala in velika večina je odšla , kot vedno pa jih nekaj ostane . Nekateri so se prosto zabavali , plesali in žurali . V vsaki družbi se najde kak butec ... !! to , da se časi spreminjajo še nisi opazila do šagre v Pradah jQuery1123008288789549250164_1685900371889? ... Otroci so kot spužva.... ki srkajo vzore in navade ... najprej od staršev , pol prijateljev in tako naprej ... Ni ura kriva , da so se une tri smrklje snifale .... - si jim rekla v faco kaj delajo , če je to normalno ???
Vidiš ..... to je to ... potem se sprašuješ ?

ManofSteel |  04 .06. 2023 ob  18: 10
32
Videla si nekaj kar že obstaja 20 let. Aja, zdaj, ko je pred tvojim pragom si končno spregledala kruto realnost naše družbe. Bwahahahahaha
To ke tisto, ko ljudje živite v svojem pravljičnem mehurčku s prepričanjem, da je svet lep...pol pa se zbudiš v Beogradu...
In taki mi bodo učili o lajfu in kaj je prav za našo družbo. Malomorgen
Eho |  04 .06. 2023 ob  17: 48
Med otroci in starši se včasih pojavijo nesoglasija, ker starši mislijo, da svojim otrokom svetujejo iz ljubezni in skrbi zanje...Vendar pogosto vidimo, da delajo starši tako zato, da zadovoljijo svoj ego...Mnogi otroci so zelo bistri in to vedo....Četudi prihaja nasvet na zelo prijateljski način, ga ne marajo....
nylarazgotra |  04 .06. 2023 ob  15: 20
48
Problem je, da danes je povsod vse narobe. Narobe je v solškem sistemu kateri zahteva prevec od otrok, prav za prav zahteva na napačen način in otroci so zafrustirani in doloceni ne zmorejo toliko. Na mesto da je učna snov razporejena po neki logiki je vse zamesano in prezahtevno za otroke in mladostnike. Tukaj doživijo že prvi hladni tuš. O starševski vzgoji pa niti da omenim. Večina staršev vzgaja svoje otroke zelo napačno, seveda v njihovi dobri veri. Prepričani so, da njihovi otroki ne potrebujejo neko vzgojo z velikim V.njim je dovolj da so samostojni kar je za njih najbolj pomembno. Vse ostalo kar spada zraven niti se jim ne sanja. Kakšno spoštovanje do drugega, če sami ne poznajo kaj pomeni. Vlada INDIVIDUALIZEM, samo da je svojemu otroku dobro, da je najboljši, da se bodo vsi klanjali temu otroku, da bo imel zelo lepe ocene, da je uspešen,povsod uspešen, skratka najboljši med najboljšimi. Če v šoli nekdo si upa podvomiti o njegovih dobrih lastnosti sledi takoj tožba pa bodisi do ravnatelja ali do sodišča.
Ta otrok ne pozna kje so meje, kaj šele kakšne so dolžnosti in kaj šele spoštovanje. Tak otrok ne zna izgubljati in se ne znajde v konfliktih situacijah,ki jih seveda ne manjka in jih nikoli ni manjkalo. Ko je potrebno svojemu otroku pokazati kaj je narobe storil, se starši sprenevedajo, enostavno nočejo videti. Zakaj bi grajali svojega zlatega otroka? In to se vleče leta in leta....dokler ne pride puberteta, kjer nastajajo prvi realni konflikti s samim seboj, s starši, s šolo, z druzbo. Kaj pa zdaj? Kje so meje? Kje je morala? Kje je sočutje? Kje je obstala logična razlaga, da ob dolločeni uri je potrebno biti doma? Da permisivni izhodi niso nikoli nič dobrega prinesli? Družba pa je na preži in samo čaka da taki " oslicki" pridejo na dan, in jim zacnejo prodajati vse kar je prepovedano. Seveda, v teh letih se počutijo vsi frajeri če potegnejo črto kokaina ali pokadijo travo. Menim, da tisti starš ko. to opazi, mora takoj reagirati in strogo ukrepati ker če ne, ne bo efekta. Kateri otrok bo pa sprejel ukrepe in pogovore če do sedaj jih nikoli doma ni bilo? Če do včeraj otrok ni vedel kaj je njegova dolžnost in kje so njegove meje. Če doma ni bilo empatije , sočutja in spoštovanja?