LUKSUZ S POGLEDOM NA PIRANSKI ZALIV: Kaj bodo v letovišču Petram lahko užili dnevni zunanji gostje? (FOTO)

Istra

V dveh letih so v Savudriji na 85.000 kvadratnih metrih zgradili mondeno letovišče Petram Resort & Residences v vrednosti 100 milijonov evrov. Obsega 55 vil in 197 apartmajev, ki so na voljo za prodajo in najem. Najbolj je letovišče prepoznavno po najdaljšem bazenu v Evropi, ki v dolžino meri 105 metrov.

Najemniki in lastniki vil ter apartmajev bodo imeli na voljo tri restavracije, dva bazena, plažo, wellnes center, prostore za rekreacijo in 24-urno podporo pri upravljanju nepremičnin. V neposredni bližini je golf igrišče z 18 luknjami. Ali bo eno od treh restavracij v sklopu letovišča vodila najbolj znana slovenska kuharica Ana Roš, investitorji še niso razkrili. Se je pa njeno ime pojavljalo v javnosti v času gradnje.

"Naložba je sinergijo med družbo Aleksandar Group, ki je doslej zgradila več kot 2 milijona kvadratnih metrov objektov, in družbo MK Group, ki ima več kot 15 let izkušenj s hotelirstvom na najvišji ravni. V projektu smo prepoznali izjemen potencial Savudrije, Petram vidimo kot simbol nove, kozmolitanske Istre," je ob odprtju letovišča dejal Mihailo Janković, generalni dirketor MK Group.

Gre za največjo investicijo na Hrvaškem v letošnjem letu, v najbolj severnem delu obale, od koder se odpira pogled na Piranski zaliv.

Kupci vil in apartmajev lahko svoje nepremičnine uporabljajo za svoje potrebe, ali pa jih prepustijo v upravljanje letovišču. Po navedbah investitorjev so doslej prodali 60 odstotkov kapacitet, del jih bodo obdržali v svoji lasti in z njimi tudi upravljali.

Največja atrakcija je 105 metrov dolg bazen na strehi aparthotela, ki je največji v Evropi in drugi največji na svetu, večjega imajo le še v Marina Bayu v Singapurju. Ker je zgrajen tako, da se zdi, kot da lebdi v zraku, imajo kopalci občutek, kot da plavajo v neskončnost. Iz bazena se ponuja pogled na Piranski zaliv in Julijske Alpe. Na hotelskem vrtu pa se nahaja še en bazen.

Največje vile imajo štiri spalnice, pet kopalnic, sobo za goste, dnevni prostor s pogledom na morje, sobo za druženje, dvigalo, vrt, garažo za dve vozili, na strehi objekta pa neskončni bazen, letna kuhinja in terasa. Za kvadratni meter je treba odšteti najmanj 5.000 evrov. Tako neskončni bazen kot restavracije bodo odprti tudi za zunanje goste za dnevne obiske.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  01 .07. 2023 ob  21: 28
-3
Na Slovenski obali pa gradimo spomenike propalih fabrik ob morju. Čestitam butalci.
Bravo Hrčki!