KOPRSKI ŠKOFIJSKI ARHIV ZDAJ TUDI NA SPLETU: Na voljo prve krstne, poročne in mrliške knjige župnij

Koper

Obiskovalci Škofijskega arhiva v Kopru, zlasti tisti, ki jih veseli iskanje podatkov o svoji prednikih, bodo lahko poiskali tudi na spletu. Na posebni spletni povezavi so tako na voljo prve krstne, poročne in mrliške knjige župnij koprske škofije, kar bo olajšalo raziskovalno delo in naredilo rodoslovne podatke dostopnejše.

Matične knjige so na voljo na tej spletni povezavi. Trenutno so na voljo podatki za skupno 29 župnij, po abecednem redu od Ajdovščine do Fojane. Za župnijo Črniče so na razpolago matične knjige vse od leta 1597 pa do leta 1914.

Kot so napovedali na koprski škofiji, bodo seznam matičnih knjig na spletu ob zadostnih denarnih sredstvih širili. Tako bodo matične knjige, ki jih hranijo v škofijskem arhivu in katerih podatki so javno dostopni, po več letih čakanja končno objavljene na medmrežju.

Koprski škofijski arhiv sicer med drugim hrani tudi gradivo, ki je nastalo pri poslovanju nekdanjih apostolskih administratur na ozemlju današnje škofije, prepis inventarja gradiva, ki se nahaja v Trstu, spisovno gradivo dekanij in župnij, nastalo po letu 1945, osebno gradivo nekaterih duhovnikov, ki so delovali na ozemlju koprske škofije, gradivo, ki je nastalo pri poslovanju koprskega stolnega kapitlja ter kopije župnijskih kronik, izhaja iz spletne strani arhiva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija